Matennaaiers zijn leuk

Dinsdag 30 oktober 2012

Door Stadsmens

Twee schrijvers die het publiek een paar uur komen vermaken; Ik had er nog niet zo’n beeld bij dat dit een voorstelling kon worden die erg lang zou kunnen boeien. Niets bleek gisteravond minder waar, toen Nico Dijkshoorn en Ronald Giphart het podium betraden. Samen met de band de Hank 5, waarmee Dijkshoorn ook als muzikant de podia bestormt. Het werd een show van prachtige verhalen, goede muziek, hilarische taferelen en voldoende serieuze momenten.

Wat de voorstelling leuk maakt, is dat er twee mannen op het podium staan die elkaar de ruimte geven, leuk op elkaar reageren en laten zien dat ze er zelf verschrikkelijk veel lol in hebben. Met Giphart die het zelfs aandurft zo nu en dan een tweede stemmetje mee te zingen. Een groot aantal onderwerpen werd aangeroerd waarbij er voor mij twee uitsprongen. Het verhaal van Nico Dijkshoorn over Apeldoorner Henri van Werven, die zondagmiddag in het Bluescafé optrad met zijn oude band. Van Werven heeft niet lang meer te leven. Dijkshoorn las het verhaal in de Stentor van zaterdag en heeft er direct een verhaal over geschreven dat hij dezelfde avond voordroeg. Ook Gipharts verhaal over zijn zoontje dat kort na zijn geboorte in het ziekenhuis terechtkwam maakte indruk.

De voorstelling liep als een trein. Twee kwajongens die hun persoonlijke zaken op een geweldige manier met hun publiek deelden maakte de voorstelling een heel persoonlijke. De combinatie van verhalen en muziek werkte prima. Het leverde de heren een staande ovatie op. Na afloop bleken de heren ook nog eens zeer benaderbaar, wat een gesigneerd boek met een leuke persoonlijke boodschap opleverde.

Foto’s: Peter Vroon

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?