Meer ruimte voor terras op het Raadhuisplein

Woensdag 26 februari 2014

Door Rianne

Bij een groot winkelcentrum zoals in Apeldoorn horen natuurlijk ook terrasjes, heerlijk voor in het voorjaar. In Apeldoorn is er in het centrum ruimte voor terras op onder andere het Caterplein, Leienplein en Raadhuisplein. Op het laatste genoemde plein mogen ze de terrassen uitbreiden. De terrassen zullen hier net voorbij de lantaarnpalen komen te staan.

In het voorjaar zitten de terrassen op het plein vaak vol, bij verbreding krijgen bezoekers tijdens een dagje winkelen meer kans op een plekje. Het kan nadelig zijn voor de winkels tegenover het plein. Momenteel zijn winkels vanaf de markt nog goed bereikbaar, als er bredere terrassen komen wordt dit een stuk lastiger. Het Marktplein ernaast is vaak ook al vol, waardoor ik vaak liever om loop. De cafés zullen er vast erg blij mee zijn. Maar wat vinden de winkeliers er eigenlijk van? Winkels worden vaker bekeken door toeristen op terrasjes, dus misschien is het zelfs wel een beetje promotie.

Als de bezoekersaantallen voor de cafés omhoog gaan vind ik het een goed idee, mits de looppaden op het plein breed genoeg blijven. Denkt u dat de verbreding van de terrassen een vooruitgang is voor Apeldoorn of moet het blijven zoals het is?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?