Meer rust tijdens ziekenhuisbezoek dankzij nieuwe vleugel

Dinsdag 3 oktober 2017

Door Redactie

In de hal van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn staat sinds vorige week een vleugel, zoals dat tegenwoordig in veel stationshallen en op vliegvelden het geval is. De vleugel is mogelijk geworden door een gift uit het Alexander van Brerofonds van Rotaryclub Apeldoorn. Geleverd door Kobald Piano’s in Apeldoorn, is deze vleugel de opvolger van de rode piano, die sinds twee jaar ‘s-middags wordt bespeeld door één van de 5 leden van het team van amateur pianisten dat hiervoor beschikbaar is. De vleugel is niet toegankelijk voor elke passant die daarvoor belangstelling zou hebben.

De muziek in de hal van het ziekenhuis heeft als doel op de achtergrond de stemming van de bezoekers positief te beïnvloeden. In de praktijk blijkt inderdaad dat bezoekers en patiënten de muziek zeer op prijs stellen. Dit blijkt uit talloze complimenten en andere uitingen van dankbaarheid. Vaak komen de passanten gehaast en gespannen binnen en ervaren een moment van rust door de muziek.

Al eerder heeft Rotaryclub Apeldoorn initiatief genomen voor een monument in Gelre ziekenhuizen. Ruim 50 jaar geleden werd een bronzen borstbeeld van oud-Apeldoorner en Nobelprijswinnaar Wilhelm Conrad Röntgen aangeboden voor de Röntgenafdeling van het toenmalige Juliana Ziekenhuis. Sinds 2006 staat dit borstbeeld op een natuurstenen zuil bij de ingang van de huidige Röntgenafdeling in Gelre ziekenhuizen Apeldoorn. Het is een kopie van een buste in een museum in Remscheid in Duitsland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!