Meer werkgelegenheid door vestigende bedrijven

Donderdag 10 mei 2012

Door Redactie

Google Maps

Het beveiligingssystemenbedrijf Ajax Chubb Varel heeft besloten om haar vestigingen in Zwolle en Zutphen samen te voegen en naar Apeldoorn te verhuizen. Hiermee komen 150 arbeidsplaatsen naar Apeldoorn. Het bedrijf vestigt zich dit voorjaar aan de Watermanstraat op bedrijventerrein Apeldoorn Noord.

Ook het bedrijf Ziut (onder andere openbare verlichting, verkeersregelingen en cameratoezicht) heeft gekozen voor Apeldoorn als regiovestiging. Het bedrijf had al een vestiging aan de Paramariboweg maar is onlangs verhuisd naar bedrijventerrein Apeldoorn Noord. Het bedrijf breidt uit en heeft het voormalige pand van Kwakkel betrokken aan de Tweelingenlaan. Voortaan vindt opslag en distributie voor heel regio oost vanuit Apeldoorn plaats. Dit betekent een uitbreiding van 32 naar 95 arbeidsplaatsen voor Apeldoorn.

Eerste steen op de Ecofactorij
Ook reeds in Apeldoorn gevestigde bedrijven zitten niet stil. Afgelopen maandag bijvoorbeeld is de eerste steen gelegd voor nieuwe vestigingen van MAN (vracht- en bedrijfswagens). Deze Apeldoornse vestiging van de dealerorganisatie was op haar oude locatie aan het Ambachtsveld uit haar jas gegroeid en heeft op de Ecofactorij weer voldoende groeiruimte voor de komende jaren. In het pand gaat zich ook Pon Power vestigen. Dit dealerbedrijf van onder andere Caterpilar bouw- en wegenbouw machines komt uit Deventer naar haar nieuwe onderkomen op de Ecofactorij.

Apeldoorn aantrekkelijk
Wethouder Nathan Stukker is verheugd over deze ontwikkeling. “Zeker in deze tijd is het fantastisch om te zien dat nieuwe bedrijven naar Apeldoorn komen of Apeldoornse bedrijven uitbreiden en soms naar een nieuwe locatie binnen de stad verhuizen. De kaveluitgifte van bedrijventerrein de Ecofactorij loopt, na een trage start, helemaal op schema. We zijn al ruim over de helft en daar zijn wij blij mee als gemeentebestuur. Het bevestigt onze mening dat duurzaam ondernemen loont én het bevestigt onze overtuiging dat Apeldoorn een aantrekkelijke plaats is om je bedrijf te vestigen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!