Meerdere parcoursrecords tijdens 47ste Centraal Beheer Midwinter Marathon

Zondag 2 februari 2020

Door Redactie

Met vrijdagavond (31 januari) al de allereerste Centraal Beheer Night Run was vandaag (zondag 2 februari) gereserveerd voor de andere onderdelen van de 47ste Centraal Beheer Midwinter Marathon. De Acht van Apeldoorn werd gewonnen door Richard Douma in een tijd van 22:48, tweede werd de Belg Lahsene Bouchiki met 22:54 en derde de Belg Yannick Michiels met 22:56. Bij de vrouwen was Diana van Es met een tijd van 25:24 de snelste, de tweede plek was voor de Belgische Hanne Verbruggen met 25:50 op de teller en derde de Poolse Karolina Nadolska met 26:06.

Op de Asselronde ging Chakib Lachgar uit Spanje als eerste over de streep met 1:19:01, tweede werd Marcel Bräutigam uit Duitsland met 1:19:28 en derde ons lokale held Dennis Licht met 1:19:55. Bij de dames ging de eerste plek naar de Belgische Karen van Proeyen met 1:32:34, Nesrine Leene werd tweede met 1:34:58 en derde de Marije Geurtsen met 1:35:42. Zowel bij de dames als heren sneuvelde het parcoursrecord. Een compleet overzicht van de uitslagen staat op www.midwintermarathon.nl. Hier kan je ook extra zoeken op leeftijdscategorieën en jongens/meisjes en dames/heren.

Genieten

14.559 deelnemers hadden zich ingeschreven voor het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland. ,,De Night Run, Trail en Kidsrun waren dit jaar uitverkocht, prachtig!”, meldt voorzitter Frans Mulderij, die onlangs nog centraal stond in onze serie In Beeld. ,,Gisteren tijdens de trail was het al enorm genieten in het prachtige decor van het Kroondomein. Vandaag tijdens de andere onderdelen was het weer een klein beetje spelbreker voor met name de toeschouwers.”

Hij gaat verder: ,,De lopers hebben daarentegen sneller gelopen dan vorig jaar, zij houden wel van een beetje motregen en veel zeurstof in de lucht. Snelle tijden van de lopers, enthousiaste reacties en heel veel sfeer bepaalden deze 47 ste editie. Het is echt prachtig om tijdens de start van de Acht van Apeldoorn twaalf minuten lang lopers over de startlijn te zien gaan. Een groot, lang lint van enthousiastelingen. En wat de dag ook extra glans geeft is het feit dat drie parcoursrecords zijn gesneuveld.”

Vrijdagavond was al de eerste editie van de Night Run, een loop in het donker door de (on)bekende binnenstad. Onderweg werden diverse gebouwen en objecten aan gedaan. Frans: ,,Het optreden in De Klup, de glijbaan in CODA en de onvergetelijke tocht door de brandweerkazerne waren volgens lopers toch wel de hoogtepunten van deze Night Run. Het is natuurlijk altijd aftasten zo’n eerste keer maar we kunnen met zekerheid zeggen dat wij ook als organisatie uitermate tevreden zijn. De reacties op social media waren op een na allemaal lovend, een persoon wilde meer prullenbakken op het Marktplein. Nou ok, dat gaan we natuurlijk gewoon regelen.”

Vrijwilligers

En dan de vrijwilligers. Mulderij: ,,Vrijdag, zaterdag en vandaag hebben onze vrijwilligers de lopers een warm onthaal gegeven”, zo onderstreept Mulderij. ,,We hebben een ongelooflijk trouwe club mensen die ervoor gezorgd hebben voor waar we nu staan. We zijn een van de grootste hardloopevenementen van het land maar belangrijker is dat lopers de inzet van deze vrijwilligers enorm waarderen. Daarom zeg ik ook nu weer: hulde aan onze 400 vrijwilligers.”

De 48ste editie van de Midwinter Marathon vindt plaats op 5, 6 en 7 februari 2021.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!