Meet Up over ‘Samen grijs worden ‘

Donderdag 27 oktober 2022

Door Redactie

Naar aanleiding van de VPRO Tegenlicht documentaire ‘Samen grijs worden‘ organiseert Meet Up 055 een themabijeenkomst over toekomstbestendige ouderenzorg in onze gemeente Apeldoorn. Tijdens deze ontmoeting kunt u meepraten over hoe u op uw oude dag wilt wonen en verzorgd wilt worden.

Bejaardenhuizen verleden tijd?

Nederland staat aan de rand van een grijze golf. Als er niks verandert is in 2040 een derde van de bevolking grijs, zorgbehoevend en op zoek naar een passende woonvorm. De huidige generatie ouderen laat zich al niet meer wegstoppen in grote centra aan de rand van de stad. Overal in het land ontstaan alternatieve ideeën en voorbeelden van hoe we beter en langer thuis kunnen wonen. Ook in Apeldoorn worden kant-en-klare mantelzorg woningen tuinen ingetakeld als alternatief voor het oude bejaardenhuis.

Met elkaar in gesprek

De VPRO Tegenlicht documentaire ‘Samen grijs worden’ gaat op zoek naar denkers en doeners die niet wegduiken voor de grijze golf van morgen. “Tijdens de Meet Up 055 van woensdag 9 november gaan we met elkaar in dialoog over de vraag hoe we oud willen worden in onze gemeente Apeldoorn. Welke alternatieve woonvormen en ouderenzorg zijn zowel wenselijk als haalbaar? En hoe kan technologie ons helpen om straks langer zelfstandig te kunnen wonen?” zegt Ben Buitenhuis van Meet Up 055.

Sprekers op die avond zijn

  • Jos de Blok – Zorgondernemer en eigenaar van Buurtzorg over minder regels en meer patiënt in de zorgsector.
  • Drs. Laurine Blonk – Filosoof en sociale wetenschapper over diverse vormen van georganiseerd sociaal contact voor ouderen
  • Conny Moons – procesregelaar stichting Knarrenhof, een woonconcept voor senioren die samenwonen in een hofje en, indien mogelijk, voor elkaar zorgen.

Het programma van woensdag 9 november 2022

19.00 uur: Inloop met koffie en thee,
19.30 uur: Start van de Meet Up – Sprekers
20.30 uur: Vragen van en discussie met het publiek
21.15 uur: Afsluiting en nazit

Koffie, thee en een drankje worden u aangeboden door Wittenborg University en Meet Up 055. De toegang is gratis, maar vergeet niet om een kaartje te reserveren. Een bijdrage in de kosten (sponsorkaartje) wordt op prijs gesteld.

Meet Up 055

Meet Up 055 is een Apeldoorns inwonersinitiatief en organiseert regelmatig bijeenkomsten over regionale maatschappelijk relevante thema’s, bijvoorbeeld naar aanleiding van recente VPRO Tegenlicht uitzendingen. Het doel is om een breed publiek kennis te laten maken met het betreffende thema en met elkaar hierover in dialoog te gaan. Meet Up 055 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn, Wittenborg University en enkele lokale sponsoren.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!