Meet Your World Festival, mis het niet

Woensdag 1 juni 2022

Door Redactie

Een spetterende middag vol ontmoetingen, workshops, muziek en meer op zondag 5 juni aanstaande tijdens Meet Your World Festival.

“Op deze dag gaan we bij muziek en dans mensen leren kennen die we meestal niet vanzelf tegenkomen in ons dagelijkse leven. Want waar ontmoetingen plaatsvinden bouwen we bruggen en ontstaat begrip. Mensen gaan anders naar elkaar kijken, maar niet alle ontmoetingen zijn even gemakkelijk. Soms is kennismaken ingewikkeld door allerlei redenen. Omdat je elkaars taal niet spreekt, of omdat één van de twee in een heel andere wereld leeft, zoals in een asielzoekerscentrum. Hier stap je immers niet zomaar binnen voor een kop koffie of thee. Met dit feest willen wij de drempel voor ontmoeting verlagen. We zetten workshops, muziek, dans, verhalen en beeldende kunst in. Zo kunnen we genieten van wat we horen en zien van elkaar en met elkaar. We ervaren hoe we op elkaar lijken en hoe we  verschillen. Laten we samen feestvieren en elkaar leren kennen.”  met deze woorden maken de initialtiefnemers duidelijk wat hun voor ogen staat, ontmoeting, kennismaking en verbinding tussen mensen en culturen.

Programma

13.00 – 15.00 uur – Workshops beeldende kunst, een verhalentent met verhalenvertellers, tentoonstelling kunstlab AZC-Apeldoorn: voor deze tentoonstelling maakten kinderen en tieners uit
het AZC zelfportretten maar ook maskers van hun eigen gezicht. Daarnaast is er een film te zien over hun toekomst dromen. Een mooie kennismaking met deze jonge bewoners uit het AZC en nieuwe wereldburgers, dialoogtafel Stichting Samenspraak, workshop buikdansen, workshop djembé spelen.

15.15 – 16.15 uur – Muziek en dans door het Apeldoorns wereldmuziekorkest Méli-Mélo en de Iraanse zangeres Rahella Zoveidat met kinderen en jongeren uit het AZC en van Phoenix Apeldoorn, een vereniging voor internationale dans, zang en muziek. Anneke Frankenberg van Méli-Mélo en Joanne van ’t Hof van Phoenix hebben in een aantal workshops met kinderen van het AZC muziek gemaakt en gedanst. Met muzikanten van Méli-Mélo en het AZC maken ze er met elkaar al spelend een feestje van en dat willen ze iedereen laten horen en zien. Rahella zingt met begeleiding van het orkest Iraanse liederen.

16.30 – 17.30 uur – Optreden van de spetterende feestband  Étoiles Électriques  die Arabische, Koerdische en Perzische muziek met funky pop combineert. Elk nummer neemt je mee op reis; van mysterieuze improvisaties tot exploderende collectieve energie. Dansen is je enige optie! De muzikanten, geworteld in verschillende muziekculturen uit het Midden-Oosten, stonden op podia in Damascus, Diyarbakir, Kirkuk of Libanon. En nu werken ze samen met drie funky blazers, van bands als Gallowstreet, Chef'Special en Valvetronic.

17:30 – 18:30 uur – Muziek met hapjes van Stichting Da Capo; een organisatie uit Apeldoorn voor(met name) vrouwelijke migranten.

Meer informatie over het festival: Meet Your World Festival. hier kun je je ook opgeven voor deelname aan de wortkshops, toegang tot het festival is gratis. 

Het festival is tot stand gekomen door de samenwerking van  Stichting de Vrolijkheid, Stichting Da Capo, Wereldmuziekorkest Méli-Mélo, Phoenix Apeldoorn, GIGANT, COA Apeldoorn, Stichting Samenspraak, Mi Dushi

Étoiles Électriques door © Jan Willem Groen – www.oogfoto.nl

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!