Meisje meegenomen in trein

Maandag 5 maart 2012

Door Niels Damstra

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een voorval wat zich zaterdagavond 3 maart heeft afgespeeld op het station in Apeldoorn en in de trein op weg naar Amsterdam. Een 17-jarig meisje zou tegen haar wil zijn meegenomen in de trein door een jongen van 16 en een man van 22 uit Amsterdam. Een alerte getuige waarschuwde de politie, die de Amsterdammers op het station in Hilversum hebben aangehouden en het meisje hebben opgevangen.

Het staat vast dat er meer mensen zijn die iets van dit voorval moeten hebben gezien, op station Apeldoorn, in de omgeving van het station, of in de trein. De politie vraagt hen met klem om zich te melden, zodat de politie de verklaringen van de betrokkenen kan toetsen. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Een getuige meldde om 21:00 uur bij de politie dat het erop leek alsof het meisje tegen haar wil was meegenomen de trein in. Ook in de trein oogde het meisje angstig en was ze aan het huilen. De getuige belde de politie en in Hilversum zijn de 16 en 22-jarige Amsterdammers aangehouden. Het meisje heeft aangifte gedaan van het feit dat ze tegen haar wil werd meegenomen en ook dat haar telefoon afgepakt was. Deze werd inderdaad aangetroffen bij een van de Amsterdammers.

De twee Amsterdammers zijn overgebracht naar Apeldoorn en in verzekering gesteld voor nader verhoor en onderzoek. De politie wil graag in contact komen met meer mensen die het meisje en de twee Amsterdammers gezien hebben in Apeldoorn, of in de trein op weg naar Hilversum. De twee Amsterdammers hebben een negroïde uiterlijk. Het meisje heeft een licht getinte huidskleur. Het drietal zat in de trein die rond 21.00 uur vertrok richting Amsterdam.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!