Memphis Maniacs als een stoomwals

Zondag 5 februari 2017

Door Peter de Ruygt

Een uitverkocht huis voor Gigant als de Memphis Maniacs spelen. En terecht! Als een soort stoomwals van licht en vooral geluid denderde gisteravond, zaterdag 4 februari, in ongeveer anderhalf uur tijd een scala aan bekende hits over het publiek heen.

Goed verpakt in een heerlijke show waar je niet bij weg loopt. Ieder volgend nummer is weer een verrassing; welk nummer het is en welke andere songs daarin verweven zijn. Knap gevonden om van het ene naar het andere nummer te gaan, het is een soort rollende top 2000 die maar door blijft gaan. Om een paar bands te noemen waar songs van worden gespeeld; Falco, Michael Jackson, The Police, Bob Marley, Toto…en zo kan ik nog even doorgaan.

In een hoog tempo waarop het publiek bijft dansen en meezingen en steeds meer wordt opgezweept. De Maniacs weten goed in te spelen op het publiek; het enthousiasme spat er vanaf en heel snel staat de Popzaal van Gigant op z’n kop en blijft dat gedurende de hele show ook. Als je zin hebt in een feest van herkenning, zou ik de volgende keer zeker gaan.

Memphis Maniacs, zaterdagavond 4 februari 2017 in Gigant

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?