Help de bevolking van Oekraïne

Mental Revolution ‘Haagse Beat’ in een Apeldoorns Jasje

Dinsdag 6 november 2018

Door Peter Vroon

Still uit clip

De retroclip GROOVE van Mental Revolution doet de tijd van de Haagse beatgroep Q65 uit 1965 herleven. Echt de sound van een illuster tijdperk van de Haagse popscene van de jaren ’60. Het begin en het eind stempelt de sfeer van deze clip: GROOVE, een verwijzing naar een swingende tijd.

Hoe vaker je de clip draait des te meer word je meegezogen  in het ritme van de band. De Apeldoornse Remy Koopman en kornuiten hebben er alles ingestopt om de kijker de swing mee te geven. Sexy en innemend zoals Remy is,  geeft hij een sixties sound die de tijden van Haagse popscene treffend neerzet.

De band speelt ruw en ongepolijst. Geen opsmuk van geluid maar een echt gevoel van “move your body”. De afwisseling van de ” instagram” achtige beelden  maakt de clip spannend en overtuigend.  De kleuren zijn zo gekozen dat ze een echte retro uitstraling laten zien.

Het zwart wit gedeelte is minder scherp  en overtuigend, had wat mij betreft gewoon in kleur gemoeten. ‘Lets party’ is de boodschap van de band en ze zijn hier zeker in geslaagd. Ben benieuwd naar meer van deze band.

Youtube The Mental Revolution. Apeldoorn 2-11-2018

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Concert Recensie

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?