Merel & haar examens: de aftrap

Dinsdag 15 mei 2018

Door Merel Beumer

De examens zijn weer begonnen. Merel Beumer (15) zit in klas 4 van de mavo op de Koninklijke Scholengemeenschap (KSG) en doet dus dit jaar eindexamen. Tijdens deze dagen houdt ze de lezers van Apeldoorn Direct op de hoogte.

,,Vandaag vertel ik over mijn eerste 2 dagen van de examens. Maandag (gisteren) had ik het Nederlandse examen en voor mijn gevoel ging het wel goed. Natuurlijk was ik wel een beetje zenuwachtig, maar toen ik eenmaal bezig was ging dat wel weg. Voor Nederlands moest ik een paar teksten lezen en daar vragen over beantwoorden, een samenvatting maken en een e-mail schrijven. Het moeilijkste voor mij was denk ik wel de open vragen beantwoorden van een tekst.

Vandaag, dinsdag 15 mei, was mijn tweede examendag. Ik had weer 1 examen en dat was wiskunde en ik was er best wel zenuwachtig voor. Ik ging de gymzaal binnen met de gedachte: ik heb goed geoefend het kan bijna niet fout gaan! Nou, toen ik ergens bij vraag 14 was aangekomen begon mijn concentratie toch wel een beetje minder te worden. De vragen werden ook wel moeilijker en de tijd werd minder. Bij de laatste paar vragen had ik toch wel wat stress. Ik snapte het niet meer en de tijd begon ook de tikken.

Het was bijna half vier toen ik klaar was. Althans, ik kon er niet meer veel aan doen. Nou, mijn eerste onvoldoende heb ik te pakken, denk ik. Stiekem hoop ik toch nog op een 5,5 of hoger, maar ik verwacht er niet veel van. Ik kwam thuis met een rotgevoel en heb meteen mijn klacht ingediend bij LAKS. Nu voel ik me toch beter en denk er niet meer over na.

Tot morgen!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!