Met het oog op morgen!

Donderdag 18 december 2014

Door Hein Kleinleugenmors

Het is druk bij de Dekamarkt aan de Vlijtseweg. Ik loop het oude pand van Middelink binnen en word welkom geheten door een bedrijfsleider van de Dekamarkt. Ik ben niet de enige die binnenloopt. We komen allemaal voor hetzelfde. 10 filialen van de Dekamarkt hebben de door hen uitverkoren “goede doelen” uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen.

Het vocaal ensemble In the Mood is met de stichting Charity with Music in het oog gesprongen bij de Dekamarkt in Ugchelen. Vanavond ontvangen we het aan ons beschikbaar gestelde budget van 500 euro voor ons goede doel.

De decembermaand, en met name rond de Kerst en Oud en Nieuw, is voor veel mensen het moment om uit te kijken naar het nieuwe jaar en plannen te maken. Ik kijk eerst maar eens even terug. Terug omdat ik trots ben. Trots op het feit dat wij, het koor In the Mood, dit jaar een aantal verwenconcerten hebben verzorgd voor bewoners van GGNet in Apeldoorn en Warnsveld. Concerten voor mensen die, gehinderd door hun ziekte, niet aan het normale sociaal maatschappelijk leven kunnen deelnemen en er niet van kunnen genieten. Wij zijn letterlijk hun huiskamer binnengestapt.

Vooruitkijkend zie ik een groter doel in 2015. Naast onze optredens in verzorgingstehuizen, instellingen e.d. elk kwartaal een “verwenmoment” voor mantelzorgers. Stichting De Kap becijfert dat er sowieso al 800 voor hen bekende mantelzorgers in Apeldoorn zijn. En dan praat ik nog niet over de mensen die door hen worden verzorgd of begeleid. Die willen wij dus in het zonnetje zetten. Maar dat kunnen we niet alleen. Binnenkort komen we naar u toe. Politiek, maatschappelijke organisaties en ondernemers in Apeldoorn. U gaat van ons horen! En wij ook van u?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!