Meta Neeleman vertrekt bij Orpheus

Maandag 29 januari 2018

Door Redactie

Na 6,5 jaar verlaat de directeur van Orpheus, Meta Neeleman, het Apeldoornse theater. Vanaf 1 april gaat zij aan de slag als directeur-bestuurder bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen.

Neeleman verlaat Theater Orpheus terwijl het theater en congrescentrum in rustig vaarwater verkeert. Namens de Raad van Commissarissen van Orpheus verklaart de voorzitter van de Raad, Roy Lantain: ,,Hoe zeer wij ook begrijpen dat Meta Neeleman na 6,5 jaar werkzaam te zijn geweest voor Orpheus haar ervaring wil verbreden, haar vertrek is een groot verlies voor Orpheus. Tijdens de afgelopen jaren is door haar op een gedreven wijze en met veel succes gewerkt aan een stabiele financiële basis en de uitbouw van de prominente positie van Orpheus als theater en congreslocatie. Daarmee verlaat zij Orpheus terwijl het in een sterke positie verkeert. Inmiddels is het eigen vermogen aangezuiverd; en de groei zet door. Op cultureel vlak investeerde Meta Neeleman in zowel grote, opvallende producties, alsook in kleinezaalproducties en specifieke programmering voor Apeldoornse doelgroepen.”

Meta Neeleman kijkt met voldoening terug op haar periode als directeur van Orpheus: ,,Orpheus is een ijzersterke organisatie; met personeel vol kennis, ervaring en ambitie. Ik kijk met trots terug op wat we de afgelopen jaren samen hebben bewerkstelligd,” aldus Neeleman. ,,Met pijn in het hart neem ik afscheid van het team, onze gasten en Apeldoorn, maar ik kijk ook erg uit naar mijn nieuwe uitdaging.”

De Raad van Commissarissen zal in zijn vergadering van 15 februari a.s. de procedure vaststellen om op zo kort mogelijke termijn een geschikte opvolger te vinden voor Meta Neeleman, en tevens te bepalen hoe in de tussentijd in een goede gang van zaken kan worden voorzien.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!