MeVo helpt de medemens

Dinsdag 29 april 2014

Door Redactie

MeVo

MeVo Volleybal is een kleine volleybalclub uit Apeldoorn, opgericht door een aantal vrienden. “Volleybal is een mooie sport die centraal staat binnen onze vriendenclub. Met passie trainen we als Heren 1 voor competitiewedstrijden. Het recreatieteam traint voor de sportiviteit en de gezelligheid. Zo hebben we voor iedere volleyballer een sportief aanbod” vertelt Bas Leerlooijer, voorzitter van MeVo Volleybal.

MeVo (Met elkaar Volleyballen) heeft met hun christelijke achtergrond nog een ander doel voor ogen: anderen helpen. “Volleybal is een teamsport, je hebt elkaar nodig. Zo is dat bij volleybal, maar ook in de maatschappij hebben we elkaar nodig. Als MeVo proberen we ons teamgevoel dan ook breder in te zetten dan alleen samen volleyballen. Stichting Present is hierin een belangrijke schakel. Zij brengen hulpvragers en mensen die iets voor hun medemens willen doen bij elkaar. Regelmatig gaan we er als team dan ook op uit om samen voor de ander aan de slag te gaan.”

“Een leuk voorbeeld hiervan is van nog niet zo lang geleden. Op een zaterdagochtend mochten we een uit de klauwen gegroeide braam laten verdwijnen uit een tuin van zo’ n 60 m2. Met dikke handschoenen, rieken, scheppen en een minikraan gingen we deze klus te lijf. Na iets meer dan een halve dag werken hadden we er een gezellige tijd opzitten en was de eigenaar blij dat hij weer in zijn achtertuin kon zitten. Naast dat we blij zijn weer iemand te hebben geholpen zullen de sterke verhalen over het kraantje en het ‘harde’ werken van sommigen nog lang gehoord worden op de volleybaltrainingen…”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!