Midwinter Marathon winnaar Leukste Hardloopevenement

Vrijdag 4 mei 2012

Door Redactie

via Robert Spijkerman

Foto: bestuursleden Robert Spijkerman en Herman van der Wal hebben zojuist de prijs in ontvangst genomen.

De Centraal Beheer Achmea Midwinter Marathon heeft de eerste prijs behaald bij de verkiezing Leukste Hardloopevenement van Nederland. In de categorie tot 10.000 deelnemers eindigde de Midwinter Marathon ruim voor andere grote evenementen als de Enschede Marathon en de Bruggenloop in Rotterdam. Een delegatie van het bestuur nam de prijs vanmiddag in Den Haag in ontvangst.

Drieduizend loopevenementen
Ruim 16.000 lopers brachten hun stem uit op een van de 3.000 loopevenementen in ons land. De Midwinter Marathon scoorde gemiddeld een 8,6 als gekeken wordt naar bijvoorbeeld parcours, organisatie en sfeer. Bij de verkiezing is uitgegaan van de wedstrijden die in 2011 zijn gehouden. Tijdens de laatste editie dit jaar op 5 februari hadden zich inmiddels al ruim 11.000 deelnemers ingeschreven voor de Midwinter Marathon.

Concurreren met Dam tot Damloop
Frans Mulderij, voorzitter: “Deze prijs is een geweldige stimulans voor ons evenement. Tevreden lopers, dat is waar we het allemaal voor doen. En die lopers waarderen het evenement en de vele uren die we er als vrijwilligers in steken. Want het is best bijzonder dat we zo’n groot evenement geheel met vrijwilligers organiseren. Deze kanjers zijn onmisbaar voor het grootste eendaagse evenement van Apeldoorn. Tot slot wil ik zeggen dat we volgend jaar graag de uitdaging aan gaan met de categorie evenementen met meer dan 10.000 deelnemers. We moeten het dan bijvoorbeeld opnemen tegen de Zevenheuvelenloop in Nijmegen en Dam tot Damloop uit Amsterdam.”

De 40ste editie van de Midwinter Marathon vindt plaats op zondag 3 februari 2013.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?