Mister & Mississippi

Maandag 27 augustus 2012

Door Stadsmens

Vroonphotomotion & Henk Schrier

 

De buien zorgden ervoor dat Plato’s muziekcafé gisteren voor het eerst sinds een paar weken weer naar binnen verhuisde. Na een aantal goed bezochte terrasoptredens was het de beurt aan de Utrechtse band Mister & Mississippi om in een redelijk gevuld Gigant café hun sfeerfolk  laten horen. Best een grappig bandje met een grappige naam ook.

Een prachtige zangeres, Maxime Barlag die met haar drie jongens een sfeer neerzette die deed denken aan de lang vervlogen tijden van Seals & Crofts en de typische jaren zeventig close harmony rock. Het akoestische setje duurde slechts vier nummers.

Zangeres Barlag was volgens haar eigen zeggen zo slecht bij stem dat zij niet verder zingen kon. Oorzaak daarvan, zo vertelde zij het publiek, was een optreden de avond ervoor maar als muzikant herkende ik ook de symptomen van een avond stevig doorheisen. Ik vond haar stem juist wel mooi. Een lekker whisky randje maakte de soms wat monotone en uitgesponnen nummers toch net even wat spannender.

Te weinig spannend, dat zou dan ook het enige puntje van kritiek zijn. Want de close harmony zang zat goed in elkaar en instrumentaal klopte het allemaal ook wel. Gitaren met veel effecten, een antiek traporgeltje, een zeer draagbaar xylofoontje en wat trommels zorgen voor een heel eigen sound. Het maakt me wel nieuwsgierig hoe deze band, in goeden doen en op een groot podium klinkt. In januari 2013 komt hun eerste cd uit. Laat Gigant dit gezelschap dan gewoon in de popzaal neerzetten, ik ben er dan weer bij. Op tijd, zodat ik zangeres Barlag voor het optreden nog een paar Whisky’s kan aanbieden. Want dat randje moet blijven wat mij betreft.

De eerste 4 foto’s in de galerij komen van de hand van Peter Vroon (Vroonphotomotion.nl) evenals het onderstaande filmpje, de laatste 4 foto’s zijn gemaakt door zijn collega fotograaf Henk Schrier

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?