Mogelijk asbest gevonden in speeltuin Koning Lodewijklaan

Woensdag 2 mei 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Op het speelveldje nabij de kruising tussen de Koning Lodewijklaan en de Sumatralaan (zie kaartje) is mogelijk asbest aangetroffen. Om die reden heeft de gemeente het speelveldje meteen tot -voorlopig- verboden terrein bepaalt.

Volgens verschillende buurtbewoners zouden kinderen tijdens het spelen nietsvermoedend aan het graven zijn geweest, toen ze vreemde stukken in de grond aantroffen. Na de vondst is daarom besloten het speelveld uit voorzorg af te zetten.  De gemeente bevestigt deze gang van zaken. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er vorige week donderdag een brief naar de bewoners gegaan om hen nader hierover te informeren.

Asbest in die omgeving lijkt op zich niet zo vreemd. Ook het voormalig dienstdoende Juliana Ziekenhuis blijkt vol asbest te zitten. Dat maakt de sloop om die reden dan ook traag, omdat voorzichtigheid geboden is in verband met de volksgezondheid.

Wat er precies met het speelveldje aan de hand is en of het werkelijk gaat om asbest, wordt in opdracht van de gemeente nu uitgezocht door een specialist. Indien het werkelijk gaat om asbest, zal het speelveld zo spoedig mogelijk worden schoongemaakt en weer beschikbaar gesteld worden om er te kunnen spelen.

De uitslag van het onderzoek wordt elk moment verwacht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!