Mountainbike Club Bar End behaalt 4 nationale titels

Maandag 3 oktober 2016

Door Redactie

Bij de Nederlandse Kampioenschappen Mountainbike voor de jeugd in Honselersdijk hebben de renners van Bar End maar liefst 4 nationale titels behaald.

Er werd gestreden in 7 leeftijdscategorieën waarbij de jongste het spits afbeten en ook meteen de eerste titel wisten te pakken. Jowi Cnossen (jongens 8 jaar) wist na zijn titel bij het veldrijden nu ook de titel op de mountainbike te pakken. Hij reed samen met zijn ploeggenoot Mads Teunissen van Manen een sterke wedstrijd waarbij de beslissing pas in de laatste ronde viel. Mads mocht samen met Jowi op het podium om zijn zilveren medaille op te halen.

Bij de jongens 11 jaar reed Yaël Plas met een voorsprong van meer dan 1:30 minuut op zijn concurrenten naar de titel. Yaël heeft al 4 jaar achtereen de landelijke competitie op zijn naam te geschreven en heeft nu ook eindelijk het fel begeerde rood-wit- blauw om zijn schouders.

Luna Cnossen (meisjes 12 jaar) had de zware taak om haar titel te verdedigen. Er werd flink jacht op haar gemaakt door de concurrentie. Maar door een mooie tactische race wist zij op het juiste moment een demarrage te plaatsen en heeft ook zij net als haar broertje de tweede titel van dit jaar op zak.

De laatste titel voor MBC Bar End was voor Rens Teunissen van Manen (jongens 12 jaar). Hij liet er geen gras over groeien en kwam met een enorme voorsprong over de finish. Voor Rens was dit een mooie manier om zijn titel te prolongeren.

Bar End deed met 20 jeugdleden mee in de leeftijd van 8 tot 14 jaar.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!