Muziekcafé Gigant: Coppersky speelt

Donderdag 23 april 2015

Door Pedro Waldenaar

Diana Ulrich

Het is zondag 19 april 16.15 uur ; het is de week van bad, brood en bed; de week van het woord; woorden die kunnen verbinden; woorden die er ook voor kunnen zorgen tot onoverbrugbare standpunten; tot het afscheid nemen van elkaar. Er zijn veel activiteiten in Apeldoorn; zoals o.a. het succesvolle Cultuur bij de Buur; live optredens in Art Café Sam Sam en het Bluescafé. Stem af die activiteiten!

Ik kies voor het podium dat ons iedere zondag, gratis en voor niets, wil laten kennis maken met talent dat wellicht nog niet voldoende is ontdekt: ik kies voor muziekcafé Gigant; ik kies voor de band Coppersky en ik ben gelukkig niet teleurgesteld; sterker nog ik ben ervan overtuigd dat deze band op Noorderslag en op Afterslag thuis hoort!

Ik sta buiten te praten als de muziek begint te spelen: ik staak onmiddellijk het gesprek en luister en hoor een stem; ik hoor een prachtige donkere stem die me doet denken aan die Amerikaanse Arbeiders Zanger: Bruce Springsteen. Ik verlaat het gezelschap en ik heb werkelijk 1 uur lang ademloos geluisterd en geprobeerd te achterhalen waarom deze band en deze stem mij zo raakte.

De band Coppersky staat voor koperen lucht; en koper is een roodachtige metaalsoort dat helpt liefde, schoonheid en harmonie te ervaren, dat moed geeft en zelfbewustzijn versterkt. En dat is wat ik deze zondagmiddag heb ervaren: een enorme harmonie; een schoonheid aan klanken; met moed en zelfbewustzijn gebracht. En de muziek wordt met liefde gebracht; een indie rock band; nota bene ook nog uit Utrecht.

De band bestaat uit drie broers en twee vrienden: een leadzanger, drie gitaristen en een drummer. Lange gitaarriffen; goed ondersteund door de drummer en dan de zanger: deze zingt uit de achterste strot van zijn keel; de stem is bijna smekend: “Do you feel love; do you feel love; I do it over again”. Ik voel de liefde voor het zingen; ik voel de liefde om goede muziek te maken; ik voel de liefde om er tegen aan te gaan; hard rock met een sausje punk. Het publiek is niet in grote getalen gekomen; maar het publiek is wel bijzonder de moeite waard om bekeken te worden: de eigenzinnigheid straalt van sommige bezoekers af. Eigenzinnige muziek en eigenzinnige bezoekers: buiten en binnen loopt de temperatuur flink op.

De dag ervoor is hun nieuwste EP 7 gelanceerd; en de omslag van hun EP 7 bevestigt het warme gevoel van deze band: een prachtige foto waarin zij elkaar vasthouden en het erop lijkt dat zij voor eeuwig verbonden met elkaar willen blijven: de omslag straalt warmte uit. Thuisgekomen de EP beluisterd: hun nummer Hometown Show bevestigt nog eens hun muzikaliteit; dit is het nummer waarmee zij op Noorderslag de wereld kunnen veroveren: flink muzikaal tempo en een mooie uithalende stem.

Hometown show: de zondag loopt op zijn einde; een nieuwe week dient zich aan; een week vol spanning rondom bed, bad en brood. We gaan zien hoe het afloopt; een ding is zeker: volgende week zondagmiddag weer een optreden in Gigant Muziekcafé.

Coppersky bestaat uit zanger Erik Zwart, gitarist en back vocalist Marty Zwart, bassist Robert Zwart, drummer Ray CMurphey en gitarist Benjamin Buitenhuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!