Help de bevolking van Oekraïne

Muziekcafé Gigant: Jerusa met band treedt op

Dinsdag 17 maart 2015

Door Pedro Waldenaar

Diana Ulrich

Het is weer zondagmiddag; aan Muziekcafé Gigant is niet te ontkomen. De dag nà 50 Jaar Orpheus op weg naar Muziekcafé Gigant. Om maar met Mr. Apeldoorn te spreken: er is weer veel te doen in Apeldoorn. Vanmiddag de band Jerusa.

Jerusa; opgegroeid in Apeldoorn, woonachtig in Amsterdam, is zeer blij en trots dat zij vanmiddag mag optreden. Het is druk bij binnenkomst; vele fans zijn op haar afgekomen. Adembenemend zijn de eerste klanken van de song Sweet like Summer. Een volwassen stem van een jonge dame, die herinneringen oproept aan Linda Ronstadt, Kate Bush en Emmylou Harris. De indo-rock roots zijn volop aanwezig; met een vleugje country. Haar stem is warm; en de muziek fijn om naar te luisteren.

Een rasartieste, die het heerlijk vindt om op te treden en het publiek omarmt. Een bijzonder nummer is Favourite Memory: het begint verstild; prachtig ondersteunt door haar band; een muzikaal wondertje; zang en muziek om stil van te worden. Haar stem kent prachtige uithalen; diep en romig. Een traktatie waar gebak en bitterballen niet tegenop kunnen.

Bij een nummer als Lay it Down zet de verbazing zich voort: Met een uitdrukkelijke precisie tovert haar stem ons de prachtigste kleuren voor onze ogen. De aanwezigen zijn verrukt! In het nummer Maybe we still got Time voel je het verlangen; voel je de emotie, voel je de drang van deze artieste om dichtbij haar publiek te zijn; voel je haar wens om artiest te zijn. En dat is gelukt; meer dan gelukt….Het blijft tot het einde toe druk in het café!

Iemand hoor ik nog net zeggen: Dat dit mogelijk is, hier in Apeldoorn, hier in het Muziekcafé Gigant:……. En we gaan een zonnige week tegemoet! Dubbel plezier op deze zondagmiddag. Apeldoorn Leeft en Beweegt.

Setlist: Sweet Like Summer; Shadowland, Favourite Memory, Everybody feels like, Brooklyn waters, Lay it down, Odds against me, Maybe we still got time, Straigt up, Oceans of gold en Hiding scars.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?