Help de bevolking van Oekraïne

Nationaal Jeugd Orkest en Foenix worden sociale partners

Vrijdag 15 april 2016

Door Redactie

Elke Apeldoorner kent ze wel: de blauw-roze fietsjes waarmee de leden van het Nationaal Jeugd Orkest elke zomer door Apeldoorn vliegen, van concert naar concert. De medewerkers van Stichting Foenix zullen voortaan het onderhoud van deze fietsen verzorgen. Daarnaast slaan de beide organisaties de handen in elkaar tijdens de NJO Muziekzomer. In de Lunchroom van Foenix zal een inleiding bij de operavoorstelling Mother of Black Winged Dreams worden gehouden. De medewerkers van Foenix zorgen voor een hapje en een drankje bij deze gelegenheid.
Foenix, bekend van de kringloopwinkels en het Regionaal Overslag Punt, zet zich actief in voor een schoon milieu. Bovendien biedt Foenix mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid werkervaring op te doen en zo weer mee te draaien in de maatschappij.
Het NJO organiseert jaarlijks enkele grote projecten waarin jong muzikaal toptalent de hoofdrol speelt, waaronder de NJO Muziekzomer. Van 5 tot en met 21 augustus vinden er meer dan 65 concerten en verrassende evenementen plaats op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is.

Foenix en het NJO zijn erg verheugd om elkaar voortaan sociale partner te mogen noemen. Foenix wil graag bijdragen aan talentontwikkeling, en voor het NJO is het belangrijk om samen te werken met organisaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Eén van de doelstellingen van Foenix is om mensen met verschillende achtergronden, dromen en problematieken op te vangen, te begeleiden en te re-integreren richting de reguliere arbeidsmarkt. Ook de opera Mother of Black Winged Dreams, die tijdens de NJO Muziekzomer zal worden opgevoerd in de voormalige Zwitsalfabriek in Apeldoorn, gaat over mensen met dromen en problemen. Voorafgaand aan deze opera zal een inleiding worden gegeven in de lunchroom van Foenix, op het Zwitsalterrein tegenover de opera-locatie. Tevens zullen de medewerkers van Foenix de catering bij de opera verzorgen.
Houd www.muziekzomer.nl in de gaten voor meer informatie over deze bijzondere operaproductie!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?