Nationale Donutdag: Apeldoorners genieten van gratis donuts

Woensdag 5 juni 2024

Door Redactie

Nationale Donutdag: Donut Worry Be Happy. Op vrijdag 7 juni 2024 vieren het Leger des Heils en donutproducent deze feestelijke dag. Die draait om samen eten, delen en elkaar beter leren kennen, wordt gekenmerkt door de gratis verstrekking van donuts door het hele land. Speciaal in Apeldoorn kunnen mensen gezellig samenkomen in de buurthuiskamers van het Leger des Heils om te genieten van deze lekkernij en waardevolle momenten met elkaar te delen.

Donut worry

Nationale Donutdag, geïnspireerd door het Amerikaanse ‘National Donut Day’, heeft als doel om mensen samen te brengen en een geluksmoment te delen. De traditie is vier jaar geleden in Nederland geïntroduceerd door het Leger des Heils en Donut Worry Be Happy en is sindsdien elk jaar een groot succes gebleken. Ondanks de uitdagingen van de coronacrisis, werd de dag warm ontvangen door het publiek, wat de basis heeft gelegd voor de jaarlijkse viering. Dit jaar staat wederom het idee centraal dat ‘happiness is only real when shared’.

Donut Worry Be Happy draagt tijdens Nationale Donutdag extra bij door maar liefst 25.000 donuts gratis beschikbaar te stellen voor het Leger des Heils. Deze donuts zijn niet alleen heerlijk, maar ook duurzaam geproduceerd. Ze bevatten geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Bovendien zijn er diverse smaken beschikbaar, waaronder vegan en halal opties, zodat iedereen kan genieten.

‘Donutmeisjes’

De oorsprong van Donutdag gaat terug naar de Eerste Wereldoorlog. Heilssoldates van het Leger des Heils, bekend als ‘donutmeisjes’, deelden verse donuts uit aan frontsoldaten. Deze eenvoudige traktatie werd een symbool van hoop en troost in barre tijden. De traditie leeft voort en herinnert ons aan de impact van kleine gebaren van vriendelijkheid en samenhorigheid. Kom langs op vrijdag 7 juni 2024 in een van de buurthuiskamers van het Leger des Heils, geniet van een gratis donut en deel een geluksmoment met iemand uit je buurt. Meer informatie is te vinden op de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!