Negatieve beoordeling is volgens Zuid doet Samen ‘flauwekul’

Dinsdag 15 september 2020

Door Amrutha Mol

Het kan maar zo zijn dat er een einde komt aan het project ‘Zuid doet Samen’. De gemeente Apeldoorn heeft het plan met wat de buurtcoöperatie de komende 3 jaar van plan is negatief beoordeeld. Dit betekent dat er misschien wel geen buurtassistentes meer zijn binnenkort. En juist zij leggen de verbindingen in de buurt; ze bellen regelmatig aan in de buurt en signaleren waar eventueel hulp nodig is. Dus zij weg? Dat kan echt niet, vindt Ton Kunneman.

Jullie zijn te licht bevonden door de gemeente, wat houdt dat in?

“De gemeente had een vragenlijst waar je 40 punten op kon scoren en wij hebben er 19 gescoord. De gemeente heeft gekeken naar het rapport met onze plannen voor de komende 3 jaar. Daaruit hebben zij geconcludeerd dat wij niet voldoende aansluiten bij de behoefte van de bewoners. Dat vind ik flauwekul, want wij peilen telkens bij de bewoners wat zij nodig hebben en hoe wij hen kunnen helpen.”

Wat gaan jullie doen om daar iets aan te veranderen?

“We gaan met de gemeenteraad praten en ze informeren over wat wij doen, hoe we het doen en wat de resultaten daarvan zijn. Op Facebook hebben we al veel reacties en die gaan we ook laten zien.”

De buurtassistentes zouden dus kunnen verdwijnen. Wat doen zij precies?

“De buurtassistentes peilen bij de bewoners wat de behoeften zijn. Ze bellen bij huizen aan en proberen contacten tussen mensen te bevorderen. Wij bieden de bewoners van Apeldoorn Zuid dagopvang, een buurthuis, we gaan op bezoek bij mensen en we brengen ze in contact met bijvoorbeeld het WMO. Daarom is een negatieve beoordeling van de gemeente ook zo pijnlijk voor ons. Zeggen dat wij niet aansluiten op de behoeften van de buurtbewoners is onzin. Want door al deze werkzaamheden te verrichten, proberen wij juist aan te sluiten op de behoeften van de bewoners.”

Waarom hebben jullie het gevoel terug bij af te zijn, zoals je schrijft ?

“De waardering van de bewoners is door de jaren heen gegroeid en we dachten dat de waardering van de gemeente mee was gegroeid, maar dat is dus niet zo. Dus nu hebben we het gevoel weer terug bij af te zijn.”

Hoeveel kregen jullie?

“510.00,00 euro van de gemeente.”

Wat deden jullie met het geld dat jullie kregen?

“Lonen betalen en de huur betalen.”

 

https://www.facebook.com/zuiddoetsamen/posts/3509060675899511

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!