Niels Geusebroek in een zeer goed gevulde Gigant

Zondag 13 oktober 2013

Door Mireille Hilferink

Ondanks de eerste echte herfstdag met veel regen, lieten veel mensen zich vrijdag 11 oktober gelukkig niet weerhouden om naar de Gigant te komen. Een optreden van Niels Geusebroek en band stond op het programma en dat trok een breed publiek. Tieners tot en met zestigers stonden te wachten om een plekje in de volle zaal te zoeken. Het is goed te zien dat zoveel mensen, in deze financieel moeilijke tijden voor de Gigant, de weg naar hét poppodium weten te vinden.

Niels is bij het grote publiek vooral bekend van zijn optredens in The Voice of Holland en zijn twee grote hits “Year of Summer” en “Take Your Time Girl”, maar ook heeft Niels jarenlang in de band Silkstone gespeeld.
In mei 2013 heeft Niels zijn 1e solo album Lines uitgebracht en sindsdien tourt hij door Nederland.

Voor Niels aan zijn optreden begon, was de beurt aan de uit L.A afkomstige singer-songwriter Shane Alexander om de avond te openen. Shane speelt 5 keer in het voorprogramma van Niels om zijn nieuwste album Ladera te promoten. Of het nu kwam door het onstuimige herfstweer of omdat het grootste deel van het publiek voor Niels kwam, er was veel rumoer tijdens dit optreden. Het viel niet mee om zijn mooie, gevoelige en ingetogen nummers over te brengen op het publiek dat het wél wilde horen. Shane op gitaar, vergezeld door een toetsenist, speelde ongeveer een half uur en maakte toen plaats voor Niels en zijn band. Fijne muziek en wat mij betreft zeker de moeite waard om eens vaker te beluisteren.

Gelukkig had Niels meer aandacht van het publiek. Dat kan ook niet anders want Niels heeft naast een geweldige stem ook een vrolijke en innemende uitstraling. Samen met zijn overige 4 bandleden staat Niels, garant voor een muzikaal goed optreden. Zonder pauze speelt hij al zijn nummers van Lines en nog enkele andere, waaronder solo What’s the reason. Voor mij was naast het mooie Who’s gonna, het nummer With every Heartbeat één van de hoogtepunten. Mede door de energie van de band én de gitaarsolo van Reinier Scheffer. Natuurlijk kwamen ook zijn grootste hits voorbij die voor veel herkenning zorgden. Kortom, een super optreden van Niels Geusebroek en zijn band in een goed gevulde Gigant. En aan het enthousiaste publiek te zien was ik niet de enige die er zo over dacht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!