Help de bevolking van Oekraïne

Niet zien wel kijken

Donderdag 8 september 2011

Door Redactie

Gaan we op bezoek naar een museum of een galerie voor beeldende kunst, dan blijft het bij kijken en genieten. Maar… eigenlijk moet je ervaren wat de kunstenaar ook ervaart. Hij maakt het kunstwerk immers met zijn handen. Zien met onze handen zijn we een beetje kwijtgeraakt. Niet voor niets, want normaal gesproken mag je nergens aanzitten. Van 15 t/m 18 september vindt in Apeldoorn een unieke expositie plaats; NIET ZIEN WEL KIJKEN. Ervaar hoe het is om een kunstwerk te bekijken. Met je handen!

150 kunstwerken

In tijden van grootscheepse bezuinigingen op kunst en cultuur, is het initiatiefnemer en beeldend kunstenaar Frans Polman gelukt om zowel de gevestigde als net afgestudeerde kunstenaars van de Hogeschool ArtEZ er toe te bewegen om hun kunstwerken te exposeren. En… waarbij bezoekers alles mogen aanraken. In totaal zijn er circa 150 werken te bewonderen van 20 kunstenaars. Zo zijn de Windnomaden, een tijdelijk landschap van kleurrijke, zacht op de wind bewegende schilderijen aanwezig (waren al te bewonderen tijdens het Oerol festival en in New York). Maar… ook werken van Ron van der Werf, Tirza Verrips en Frans Polman zijn allemaal te zien en te voelen.

Voor een breed publiek

Doel van de expositie is om beeldende kunst laagdrempelig en dus toegankelijk te maken voor een breed publiek. Tevens is dit de eerste grootschalige expositie waarbij beeldende kunst ook ‘gezien’ kan worden door visueel beperkte mensen. Tijdens de expositie wordt het publiek verrast met diverse creatieve en interactieve kunst- en muziekprojecten, die de titel van de expositie NIET ZIEN MAAR KIJKEN sterk zullen benadrukken.

Gratis toegankelijk

De expositie NIET ZIEN WEL KIJKEN is gratis toegankelijk. Bezoekers zijn vier dagen lang, van donderdag 15 tot en met zondag 18 september van 10.00 tot 17.00 uur, welkom op zowel een binnen- als buitenlocatie. De bijzondere tuinen van de prachtig gerestaureerde Villa Helvetia ( adres: Oranjelaan 2) in Apeldoorn zijn het decor voor de buitenlocatie. Galerie Beekpark (adres: Beekpark 28) is de locatie voor de binnenexpositie. Beide locaties zijn op korte loopafstand en VVV Apeldoorn zorgt voor een aantrekkelijke looproute. Bijzonder is dat de expositie ook op vrijdag- en zaterdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur is geopend. In een prachtige setting in het schemer ervaar je het kijken met je handen dan optimaal! Voor meer informatie: www.nietzienwelkijken.nl.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?