Help de bevolking van Oekraïne

Nieuw evenement in Apeldoorn: Hardloopnacht

Donderdag 26 februari 2015

Door Redactie

In het pinksterweekend presenteert de organisatie van de Doorkomst Roparun Apeldoorn een compleet nieuw evenement: de Hardloopnacht.

Hardloopnacht
Apeldoorn is bekend als ware hardloopstad. Denk aan de bekende Midwinter Marathon en de belangrijke wedstrijden bij Omnisport, zoals de NK Indoor. Maar vanaf 2015 is er de Hardloopnacht, met in de avond een villagerun dwars door de binnenstad met afstanden van 2,5 en 5 km. Na de villagerun komen de estafette-lopers van de Roparun dwars door Apeldoorn, met een geweldige ontvangst en een feest op het Raadhuisplein.

Voorbereidingen in volle gang
De organisatie van de Doorkomst Roparun Apeldoorn is volop bezig met de voorbereidingen van dit nieuwe evenement, waaronder het zoeken naar sponsoren, vergunningsaanvraag, plannen van activiteiten, etc. Alle hulp en ondersteuning van bedrijven zijn daarbij welkom. Vorig jaar organiseerde deze club de doorkomst dwars door het stadhuis. Een daverend success, wat een aanmoedigingsprijs van € 10.000 opleverde voor nieuwe bedden in het Hospice in Apeldoorn. Dit is de drijfveer om in 2015 een nog mooier feest neer te zetten voor alle Apeldoorners. Zondag 24 mei 2015 wordt een sportieve en feestelijke avond en nacht in Apeldoorn.

Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 550 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bevat een team minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en teamcaptains. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 20 personen.

Meer informatie over de hardloopnacht staat op www.hardloopnacht.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?