Nieuw losloopgebied bij Apenheul in 2020

Zondag 29 december 2019

Door Redactie

Binnenkort start het nieuwe jaar, de Apenheul opent in 2020 ook met een nieuw gebied in het park. Namelijk, een gebied met loslopende apen. Maar dat is niet het enige wat je in 2020 kan kunt verwachten in de Apenheul: er komt ook een nieuwe insectenmuur en een nieuwe horecagelegenheid, met terras en toegankelijk vanaf 2 wegen: na je bezoek aan de doodshoofd apen én aan het einde na de Hanuman langoeren.

Nieuw losloopgebied

Het nieuwe losloopgebied bij Apenheul krijgt een hele tropische uitstraling. Zo komen er veel bloemen, planten en bomen zoals inheemse loofbomen, fruitbomen. Hier hebben de dieren ook veel profijt van. In dit gebied vind je manteltamarins, zilveroeïstiti’s, rode titi’s en witgezichtsaki’s. Kortom, de plek om de apen te ontmoeten. Daarnaast komt er een dwergapenverblijf, dit verblijf is ook toegankelijk voor bezoekers. Zo kun je met slecht weer de dieren ook zien. De insectenhotels worden ruim 50 meter lang, het lijkt erop dat dit insectenhotel het grootste insectenhotel ter wereld wordt.

Daarnaast zijn ze bij Apenheul bezig met de ontwikkeling van een grote speeltuin met een 6 meter hoog gorillahoofd, waar kinderen in kunnen klimmen. Ze kunnen zich helemaal uitleven als een aap, terwijl hun ouders genieten van een lekker kopje koffie. Vanaf het terras heb je bovendien zicht op de apen. Er komt namelijk ook een nieuw apenverblijf met nieuwe apeneilanden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!