Nieuw woningbouwproject op voormalige locatie Activerium

Donderdag 11 november 2021

Door Tim Uilen

Vroeger zat Werkplein Activerium op deze locatie. Daar opereerde het CWI, UWV en de gemeente Apeldoorn samen om mensen aan werk te helpen. Momenteel zit de politieacademie, door renovaties aan hun vaste locatie, voor een jaar in het gebouw aan de Deventerstraat. Alleen zullen er in het 1e kwartaal van 2024 ongeveer 200 woningen staan, als alles tenminste volgens de planning gaat. Een besluit van het college van wethouders en burgemeester rond het bestemmingsplan zal pas in 2022 komen. Maar wat is er tot nu toe bekend van het concept genaamd WoodWood?

WoodWood

Net zoals andere ontwikkelingen van projectontwikkelaar FSD, zullen verschillende soorten huur en verkoop door elkaar heen gebouwd worden. In het midden van het gebied komen 2 appartementengebouwen met zowel sociale als midden huurwoningen. De grote gebouwen worden omringd door herenhuizen aan de Deventerstraat en Griftstraat, deze huizen worden verkocht. Het project draait om groen, een stukje van de Veluwe de binnenstad inhalen. Daarom komt er tussen de gebouwen en de herenhuizen een binnentuin ter grootte van een voetbalveld, het groen in deze binnentuin zal van gevel naar gevel lopen.

Als alles volgens de planning gaat, dan komt een volgende bewonersavond pas in het 2e kwartaal van 2022. De verkoop van de woningen zal aan het einde van 2022 zijn, verhuur van de woningen zal via een andere partij gaan. Uiteindelijk start de bouw aan het begin van 2023 en moet de oplevering een jaar later liggen.

Meer informatie over ontwikkelingen tussen het kanaal en de Stationsstraat? Lees dan op 19 november het nieuwste deel van onze reeks Stadsplan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!