Nieuwbouw op plek van Serengeti terras

Vrijdag 23 oktober 2020

Door Amrutha Mol

Vlakbij het centraal station van Apeldoorn kon je tot kort geleden Serengeti vinden: een pop-up terras van wijnbar en tapperij Den Olifant. Serengeti heeft deze zomer flink wat Apeldoorners voorzien van een koud biertje. Maar aan elke zomer komt een einde en dus ook aan het pop-up terras van Serengeti. Maar wat komt er nu op deze kale vlakte?

De plek staat alweer een tijdje leeg, maar er komt in het eerste kwartaal van 2021 nieuwbouw te staan. “Tot 2021 is er geen bestemming voor het gebied waar de stadsvilla’s en huurappartementen komen te staan”, meldt Roel van Vemde, persvoorlichter van gemeente Apeldoorn. “Tijdens deze tweede golf is het vanzelfsprekend dat er geen horeca meer komt. Daarnaast is het ook al bijna 2021 en zijn er geen plannen op deze plek tot aan de start van de bouwwerkzaamheden.”

De Crescent-West

De huurappartementen en stadsvilla’s zijn midden 2021 klaar. De stadsvilla’s van het bouwproject De Crescent- West hebben 4 verdiepingen en het zijn luxe woningen met woonkeuken, woonkamer, 3 slaapkamers en een badkamer. Daarnaast komt er een dakterras en andere mogelijkheden. De Zwarte Hond, is een architectenbureau dat deze huizen heeft ontworpen. De huizen bevatten natuurlijk hout en grote ramen, ze zijn vlakbij het centrale station en hebben een gemeenschappelijk binnenterrein.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!