Nieuwe afstand bij de Midwinter Marathon

Maandag 30 september 2019

Door Redactie

Deelnemers die meedoen met de Midwinter Marathon krijgen de keuze uit nog een extra onderdeel: de Centraal Beheer Night Run op vrijdagavond. Daarmee is de Midwinter Marathon gegroeid tot een driedaags hardloopevenement. De 47ste editie vindt plaats op vrijdag 31 januari, zaterdag 1 en zondag 2 februari 2020. De Night Run (4 kilometer) laat, volgens de organisatie, donker Apeldoorn van zijn mooiste kant zien.

De Night Run is een familieloop (of wandeling) van 4 kilometer dwars door de binnenstad. ,,Met de start op het Marktplein, door (verborgen) steegjes, pleinen en gebouwen en een feestelijke finish in het Stadhuis”, licht de organisatie toe. ,,Langs de route treden artiesten op en zijn er acts te zien. Het is bij deze loop zo dat deelnemers een tijdje stilstaan en samen genieten, want bij de Night Run gaat het helemaal niet om de tijd maar om de fun. Maximaal 500 lopers kunnen meedoen aan deze unieke ervaring. De Night Run, die start om 19.30 uur, is bij uitstek geschikt om samen met het gezin, familie of vrienden te volbrengen. Onderweg aangemoedigd door familie, buren, vrienden en andere binnenstadbezoekers.”

Meegaan met trend

In Nederland is een trend te zien dat steeds meer lopers meedoen aan een ‘fun-run’, een hardloopwedstrijd waarbij je ook andere indrukken op doet. ,,Wij willen graag meegaan met deze ontwikkeling in hardloopland”, zo geeft voorzitter Frans Mulderij aan. ,,We zijn blij dat we een aantal bijzondere locaties hebben gevonden waar we met deze Night Run doorheen komen, denk aan de brandweerkazerne, Gigant, ACEC en verborgen steegjes in de binnenstad. Voor de optredens en acts onderweg hebben we een samenwerking met Gigant, zij zullen ervoor zorgen dat er onderweg veel verschillende optredens te zien zijn.”

Inschrijving start 14 oktober

Inschrijven voor alle afstanden kan van 14 oktober tot en met 5 januari 2020 via www.midwintermarathon.nl. Er is geen na-inschrijving mogelijk.

Nieuwe website

Vandaag, maandag 30 september, is ook de compleet vernieuwde website live gegaan. ,,Vanaf nu is er nog meer ruimte vrij gemaakt voor online beleving van dit oudste hardloopevenement van Nederland. Overzichtelijker, meer foto’s en meer film kenmerken de nieuwe website.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!