Nieuwe bestemming Westpoint. Kunstenaars dakloos?

Donderdag 24 juni 2010

Door Stadsmens

Gebouw Westpoint, ook wel bekend als het oude stadhuis aan de Vosselmanstraat krijgt zoals het er nu uitziet in augustus een nieuwe bestemming. Dan zal de Stichting Business Universiteit (SBU) haar intrek nemen in het gebouw, naar verluid met opleidingsruimtes en op de hoger gelegen etages appartementen voor haar studenten.

Op de website van de universiteit is het volgende te lezen:” De regio Apeldoorn vergrijst sterk en het vertrek van jongeren uit Apeldoorn is grotendeels ingegeven door het gemis aan Hoger Onderwijs binnen de gemeentegrenzen. Met steun van de regio zal hoger onderwijs floreren in Apeldoorn en dat zal het ondernemerschap in de regio goed doen.”

Het gebouw dat al enkele jaren wordt beheerd door de stichting Leegstandsbeheer is nu in gebruik bij Westpoint Galeries, een collectief van een aantal locale kunstenaars die daar hun ateliers hebben en maandelijks open huis houden voor de Apeldoorners.Een woordvoerder van Westpoint Galeries wist te melden dat de SBU heeft aangegeven te zullen helpen bij het vinden van vervangende atelierruimte voor de kunstenaars van Westpoint Galeries. Een universiteit is een lang gekoesterde gemeentelijke wens. Jammer dat een uniek initiatief als Westpoint Galeries hiervoor moet wijken. Laten we hopen dat huurder en eigenaar een passend alternatief vinden. (foto: Peter Vroon)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?