Nieuwe directeur Apeldoorn Marketing

Donderdag 4 maart 2021

Door Redactie

Claudi Groot Koerkamp is vanaf mei 2021 de nieuwe directeur en bestuurder van Apeldoorn Marketing. Voorheen zat zij bij MarketingOost, maar ook was ze Statenlid van GroenLinks. Ze zal ook projectleider worden bij Apeldoorn Partners, de citymarketingorganisatie. Apeldoorn Marketing, Toeristisch Platform Apeldoorn, Centrummanagement Apeldoorn en Apeldoorn Congresstad maken allemaal deel uit van deze organisatie. Deze partijen hebben samen de ‘Visie Citymarketing Apeldoorn 2025’ opgezet, een plan om Apeldoorn beter op de kaart te zetten.

Interim-directeur Henk van Voornveld, oud-directeur van MarketingOost, heeft vanaf 1 september 2019 deze rol vervuld, nadat Ilse Harmelink vertrok als directeur.

Ervaring

Bij MarketingOost had Claudi Groot Koerkamp meerdere functies. Ze was merkleider van IJsseldelta en brandmanager van Stad en Regio Zwolle. De city- en regiomarketing van Zwolle is onder haar leiding enorm verbeterd en geprofessionaliseerd. Door deze veranderingen heeft de stad een aantal nominaties en prijzen voor citymarketing gekregen.

Daarnaast was ze Statenlid van GroenLinks Overijssel. Deze positie gaf Claudi eind november van 2020 op omdat ze zich niet meer 100 procent kon inzetten voor dit werk. Haar focus heeft ze toen op MarketingOost en haar gezin gelegd. In de Provinciale Staten focuste Claudi zich voornamelijk op economie, cultuur en sport. Bij deze onderwerpen gebruikte zij haar ervaring bij MarketingOost.

Sterke directeur

Michel van Maarseveen, voorzitter van de Raad van Toezicht van Apeldoorn Marketing, is blij met de aanstelling van Groot Koerkamp. “De afgelopen jaren hebben de 4 partijen al heel intensief samengewerkt. De verdere bundeling van kennis en expertise is een logische vervolgstap. En nu krijgt Apeldoorn ook een sterke directeur met veel ervaring en visie, die met haar team de stad en de regio voortvarend in de markt gaat zetten.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!