Nieuwe mbo-opleiding Dienstverlening bij Aventus feestelijk van start

Woensdag 31 augustus 2016

Door Redactie

Nieuwe brede opleiding met maar liefst 175 studenten, dinsdag 30 augustus jl. was het zo ver, de nieuwe tweejarige mbo-opleiding Dienstverlening werd bij Aventus feestelijk geopend door studenten en medewerkers. De nieuwe niveau 2 opleiding gaat van start met 175 studenten. Flink meer dan van te voren verwacht werd.

Feestelijke 1 e schooldag

De studenten Dienstverlening kunnen op drie locaties hun opleiding volgen. De opleiding wordt zowel in Apeldoorn, Deventer en Zutphen gegeven. De 1 e schooldag werd gevierd met confetti, taart en speeches. Dat zoveel studenten voor deze opleiding gekozen hebben, vindt Hans van Veluwen, teammanager van de opleiding Dienstverlening wel verklaarbaar: “Met deze opleiding vergroot je je kans op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Je hebt straks een brede basis, waardoor je meer mogelijkheden hebt als het in de ene sector even wat minder gaat”.

Opleiding afgestemd op de regio

De opleiding werkt intensief samen met de instellingen en het bedrijfsleven. “Onze studenten blijven in deze regio en daarom is het belangrijk om aan te sluiten bij de vraag van de werkgevers”. Ook de praktijkopdrachten komen uit de regio. Zo gaan de studenten sportactiviteiten in een buurthuis of een verwenmiddag voor ouderen in een verpleeghuis organiseren. “Er verdwijnt veel werk op niveau 2 in onze samenleving. Maar de kans op werk wordt voor deze studenten groter. Ze zijn breder opgeleid en dus ook breder inzetbaar”, aldus Hans van Veluwen.

Nieuwe opleiding Dienstverlening

Vanaf augustus 2016 zijn de niveau 2- opleidingen “Helpende zorg en welzijn”, “Medewerker facilitaire dienstverlening” en “Sport- en bewegingsbegeleider en recreatie” samengevoegd tot de nieuwe opleiding Dienstverlening. Studenten volgen eerst een gezamenlijk basisdeel waarna ze een keuze kunnen maken uit diverse beroepsprofielen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?