Nieuwe speelhal in centrum Apeldoorn in juni open

Woensdag 28 maart 2018

Door Daniel van Harmelen

Een nieuwe speelhal aan de hoofdstraat trekt vanaf juni in het oude pand van De Slegte. Kinderen kunnen vanaf dan terecht bij ‘The Game Box’ om spelletjes te spelen als muntjesschuiven, flipperkasten en Airhockey. Kinderen die spelletjes spelen kunnen tickets winnen, waarmee zij prijzen zoals TV’s, Ipads en knuffelberen kunnen krijgen.

De speelhal, met tot nu toe één locatie in Almere, maakt met de nieuwe locatie in Apeldoorn haar eerste stap buiten de Almeerse gemeentegrenzen. Dat is een risico, benadrukken zowel Meijer als Dortants. Zo worden tienduizenden euro’s besteed aan een fatsoenlijk, geluidsisolerend plafond. ,,Dat is ook wel nodig, want dit zijn oude panden. We isoleren het beter dan nodig, tot zo’n 30 decibel.”

Volgens Dortants was het lang wikken en wegen of ze wel naar Apeldoorn moesten komen. ,,Zeker omdat de hoofdstraat niet zo druk is.” Daarom zoekt hij ook de verbinding met de Nieuwstraat. ,,Ons filiaal krijgt twee deuren, zowel aan de hoofdstraat als de Nieuwstraat. De Nieuwstraat krijgt daarom ook een nieuwe gevel”, vertelt hij verder.

Dat het de heren serieus is blijkt wel uit de huurovereenkomst die ze getekend hebben. ,,We hebben voor tien jaar getekend”, zegt Meijer desgevraagd. Dat is, gezien de investeringen die gedaan worden, ook wel nodig om de investeringen enigszins terug te verdienen.

Verbinding

The Game Box zal zelf niet de nieuwste horecagelegenheid worden. Daarvoor kijkt The Game Box vooral om zich heen. ,,Het idee is om bijvoorbeeld een arrangement te maken met de horeca”, stelt Dortants zich voor. Dat is volgens hem vooral handig omdat kinderfeestjes bij The Game Box populair zijn. ,,Dat valt goed te combineren. Bij de één eet je, bij de ander speel je spelletjes.”

Daarnaast zoekt The Game Box verbinding met vakantieparken in de omgeving. ,,Mensen komen naar Apeldoorn toe. Daar liggen dus kansen”, zegt Dortants.  ,,Jullie hopen dus op verregende vakanties”, grapt een omwonende. Er gaat in ieder geval flink ingezet worden op het maken van reclame, zegt Dortants.

Fietsen

De fietsenoverlast in de binnenstad mag niet verder uit de klauwen lopen dan het nu al doet, ook niet met de komst van een nieuwe speelhal. Die voorwaarde legden omwonenden en ondernemers die aanwezig waren bij de bewonersavond hard op tafel. Zowel de gemeente als The Game Box toonden daar begrip voor. ,,We zijn ermee bezig”, laat wijkmanager José Cvetanovic weten. Meer kan ze daar nog niet over kwijt.

De openingstijden liggen nog niet vast, benadrukken Dortants en Meijer. Het doel is nu om doordeweeks open te gaan van 12 tot 12 en op vrijdag en zaterdag van 12 tot 1. De vergunningen zijn nog niet rond.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!