Nieuwe Street Jump Apeldoorn wordt vierde VR Arcade-locatie in Nederland

Dinsdag 25 juni 2019

Door Redactie

Nog een paar dagen en dan opent in Apeldoorn een nieuwe indoor groepsactiviteit. De vierde VR Arcade-locatie in Nederland met een exclusief multiplayer VR-game. Nadat de bouwers en de initiatiefnemers donderdag 27 juni proosten op de oplevering van Street Jump gaat de eerste VR-ruimte op de Veluwe en in de Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen) alvast van start. Woensdag 10 juli 17.00 uur opent Mark Sandmann, wethouder gemeente Apeldoorn, officieel Street Jump Apeldoorn. Tijdens de officiële opening geeft Zilver Schmitz (‘oud’ Jeugd Kampioen Trampolinespringen) een jumpdemo. En vanaf 19.00 uur is de eerste Club Jumping met DJ Chiel van Tongeren.

De Veluwe is dan dus een nieuwe (indoor) groepsactiviteit rijker. In sessies van ongeveer een half uur stappen 2 – 5 spelers in een nieuwe realiteit en bewegen zich vrij rond in een virtuele wereld om de missie van een game te volbrengen. VR gaming is een mix van spel, stressbestendigheid, samenwerking en fun. Voor de spelers geldt als minimumleeftijd 13 jaar (vergezeld door een volwassene). Vanaf 27 juni kan men VR Arcade Apeldoorn reserveren via www.vrarcade.nl. Het Jumpen kan gereserveerd worden vanaf 11 juli 17.00 uur. Voor de mogelijkheid één uur gratis Jumpen ter kennismaking met Street Jump is massaal door scholen en (sport)verenigingen gereageerd. Rondom de officiële openingsdatum zijn hiervoor al drie dagen volgeboekt.

VR Team Play

VR Arcade start in Apeldoorn met een exclusief multiplayer game. De spelers zijn als het ware militair bepakt met een virtual reality bril, geweer en backpack om samen ‘ten strijde’ te trekken om elkaar en de wereld te beschermen. Zij dwalen rond in een 200 m2 grote hal en ervaren de bewegingsvrijheid om letterlijk in een andere wereld te stappen. Maar het is wel oppassen voor ze, want er komen zombies op hun pad.

10 jump area’s met 50 trampolines

,,StreetJump en Virtual Reality laat zich bijzonder passend combineren op een centrale plek in Apeldoorn”, zeggen de initiatiefnemers Diederik Miedema en Guus van Loenen. De 2.500 m2 grote Jumphal van Street Jump Apeldoorn en de 200 m2 virtuele wereld van VR Arcade zijn gevestigd aan de Christiaan Geurtsweg 11 in het voormalige PostNL-gebouw. Jumpen is van de ene naar de andere trampoline springen. Onder begeleiding van Jump Masters kan dit op 10 verschillende area’s met in totaal zo’n 50 trampolines. Daarnaast is er een big Airbag, een Jumpcaroussel en een groot Ninja Parcours. De diverse Jump area’s verschillen van niveau en moeilijkheidsgraad. Jumpen is een coole stimulans van Sport en Fitness Fun te maken. Naast fun is 10 minuten Jumpen gelijk aan 30 minuten hardlopen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!