Help de bevolking van Oekraïne

Nieuwe toekomst Open Hofkerk

Woensdag 3 juli 2019

Door Redactie

De protestantse Open Hofkerk aan de Boerhaavestraat in Apeldoorn krijgt een nieuwe bestemming. De Protestantse Gemeente Apeldoorn en uitvaartonderneming ‘[mooi] afscheid’ zijn definitief overeengekomen dat het kerkgebouw verder gaat als uitvaartcentrum. Voor de Open Hofkerk in de wijk Kerschoten werd een nieuwe bestemming gezocht na een fusie van de kerkelijke gemeente. Na lange onderhandelingen zijn de betrokken partijen tevreden met de overname van de kerk door onderneemster Nicole van den Bos.

Het gebouw zal transformeren tot uitvaartcentrum en gaat Hof van Afscheid heten; een bewust gekozen naam met een blijvende link naar de voormalige kerk. Ruim 6 jaar geleden is Nicole van den Bos begonnen met het haar uitvaartonderneming. ,,Een eigen uitvaartcentrum past in onze manier van werken”, meldt ze. ,,Nabestaanden kunnen we nu die eigen plek aanbieden in een sfeer die zij graag willen. En onze mensen kunnen in een bij [mooi] afscheid passende omgeving de zorg voor de overledene en de nabestaanden bieden zoals wij dat graag willen doen.”

Namens de Protestantse Gemeente (PGA) hebben Joke van Saane, voorzitter van de Algemene Kerkenraad, en Jan Vegter, voorzitter van het College van Kerkrentmeesters, de gesprekken gevoerd die resulteerden in de uiteindelijke verkoop van het gezichtsbepalende kerkgebouw. Namens PGA geeft Jan Vegter aan dat bij de verkoop rekening is gehouden met de bijzondere kenmerken van het gebouw. ,,Wij zijn verheugd dat Nicole van den Bos met haar Apeldoornse uitvaartonderneming het gebruik van dit kerkgebouw op een eerbare wijze voortzet. De kerk biedt tal van gebruiksmogelijkheden. Met de overdracht aan [mooi] afscheid wordt aan de sfeer van dit gebouw recht gedaan.”

In oktober 2019 vindt de definitieve overdracht plaats. Aan de binnenkant van de kerk zal het nodige gedaan moeten worden om uitvaarten te kunnen gaan houden. Naar verwachting zullen de verbouwingswerkzaamheden begin oktober aanvangen. Het uitvaartcentrum Hof van Afscheid zal de deuren openen aan het begin van 2020.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?