Help de bevolking van Oekraïne

Nieuwe versie Prinsheerlijke Barretocht

Woensdag 25 mei 2016

Door Redactie

De paardentram keert terug op de route van de Prinsheerlijke Barretocht. Op zaterdag 28 mei openen in de binnenstad tien Apeldoornse horecagelegenheden hun deuren voor het evenement dat in oktober een vervolg krijgt. Tien verschillende bieren, muziek en amusement maken deel uit van het pretpakket van de Juniorkamer, die voor de organisatie tekent.

Het Nieuws van Apeldoorn, het Achterom, Salon 1813, Het Oude Huis, Tapperij den Olifant, het Stadscafé, pianobar Toffer, Ale House, de Buren en Dimi’s verlenen hum medewerking. In de nabije toekomst blijft het aantal van tien gehandhaafd, maar bij toerbeurt vallen twee deelnemers af en komen er twee nieuwe kroegen bij.

Dit jaar is er ook een nieuw glas, dat op verzoek van de deelnemers iets groter is dan het voorgaande. Deelnemers aan de tocht betalen naast 20 euro voor de bierkaart ook nog eens vijf euro borg voor het glas met een inhoud van 18cc. Wie de borgsom laat voor wat-ie is, kan tijdens het laatste cafébezoek een (extra) standaard glas bier naar keuze bestellen. En daarna het glas inleveren. ,,Zo voorkomen we glas op straat’’, legt Dani Levy van de Juniorkamer uit.

Degenen die de paardentram verkiezen boven de benenwagen kunnen op tal van punten opstappen. De Juniorkamer houdt aan het evenement geen geld over voor een goed doel. ,,Dat gaat op termijn wel gebeuren’’, zegt Dani Levy. ,,Maar nu moet de Juniorkamer investeren. Onder meer in vlaggen om de verschillende locaties duidelijk te maken en een spandoek in de Hoofdstraat. Wel zijn er twee collectes.’’

Een aantal kroegen zorgt zelf voor de muziek. De organisatie stuurt een handjevol duo’s de straat op. Ze zwerven door de stad. Het evenement begint om 19 uur, met ingang van vandaag zijn de passe-partouts à raison van 20 euro bij de deelnemende horecabedrijven te koop.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?