Niks geils aan bij Serious Request

Vrijdag 22 december 2017

Door Daniel van Harmelen

Het loopt nog niet storm bij seksshop, sauna en bioscoop Tutti Frutti. De ramen trillen bij het gedreun van 3FM Serious Request, op enkele honderden meters afstand hét feest van het Nederland, maar de seksshop merkt er niet veel van. De mannen blijven thuis.

,,In de straat is het superdruk maar wij hebben het rustig hier,” vertelt de dame achter de kassa. ,,Mannen willen liever niet gezien worden als ze onze winkel in gaan, er heerst een taboe op. En ja, met al dat cameratoezicht, de drukte hier, dat maakt het wel moeilijker.” Ze heeft er wel begrip voor. Maar we hadden verwacht dat het wel drukker zou zijn.”

Eenmaal buiten de seksshop vragen drie beveiligers luid grappend of uw verslaggever vanavond nog terugkomt. De dame achter de kassa had dus een punt. Niet dat het uw verslaggever iets uitmaakt: Wie weet waar de beveiligers vanavond naartoe gaan.

Er wordt ook al niet geblowd

Ook bij de coffeeshop in de marktstraat is het rustig. ,,We krijgen veel vaste klanten,” maar daar blijft het wel bij. Maar er was gisteravond toch een groot concert van Broederliefde? ,,Niet onze doelgroep. Dat is het grootste punt waar we tegenaan lopen nu,” laat de man achter de kassa weten.
Daar heeft hij wel een punt. Eenmaal buiten moet uw verslaggever zich tussen groepen kinderen vechten. De straat galmt – niet van zondig plezier maar van de tonen van K3. De kinderen zijn meer dan tevreden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!