Help de bevolking van Oekraïne

Nu echt een boete bij fietsen in het centrum

Woensdag 12 oktober 2016

Door Redactie

Netjes met de fiets aan de hand lopen of nog even snel van de fiets afspringen voordat de politie het ziet dat je fietst. Het gebeurde de afgelopen dagen veelvuldig in de binnenstad van Apeldoorn. Fietsen mag er niet tijdens de openingstijden van de winkels, maar veel fietsers lappen die regels vaak aan hun laars. De tijd van waarschuwen is voorbij, vanaf deze week worden er gelijk boetes uitgedeeld.

Via onder meer social media, het Twitter-account en het Facebook-profiel van de THOR (Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte van de Gemeente Apeldoorn) werd vorige week aangekondigd dat er extra controles zouden plaatsvinden deze weken. Toch bleek dat sommigen geen waarschuwing hadden gezien. Een aantal van hen was te laat met ‘snel nog even afstappen’ en kreeg een boete. ,,Daar gaat mijn zakgeld”, moppert een van de jonge fietsers die net van school afkwam en dacht even snel via het centrum een stuk van de route naar huis af te snijden. ,,Ik weet wel dat hier niet gefietst mag worden, maar het is gewoon even sneller via deze weg. En ik kijk vaak wel of er iemand staat die het in de gaten houdt, maar dit keer zagen ze mij eerder dan ik hen.”

De controleurs, medewerkers van de THOR, maar ook van de politie, leken vaak ‘beet’ te hebben. Een kwartier tot half uur kijken naar het tafereel, liet al snel zien dat er in korte tijd meerdere fietsers en ook scooterbestuurders verzocht werd af te stappen. En wat blijkt, in 5 dagen tijd werden er door de THOR maar liefst 85 fietsers en 3 bromfietsers bekeurd. Hoeveel bekeuringen de politie daarnaast tot nu toe uitdeelde, is niet bekend.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?