NXTLVL Apeldoorn helpt bij keuzestress

Vrijdag 8 november 2019

Door Redactie

NXTLVL

De één weet al lang wat hij of zij wilt gaan doen na de middelbare school en de ander vindt het maar een lastige keuze. Samen met andere middelbare scholieren kun je kijken op de NXTLVL-voorlichtingsavonden. Hier krijgen scholieren de gelegenheid informatie te vergaren over mogelijke vervolgstudies. Deze voorlichtingsavonden over vervolgstudies worden op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 november georganiseerd door de decanen uit Apeldoorn en omgeving in het gebouw van Aventus aan de Laan van de Mensenrechten 500 in Apeldoorn.

MBO, HBO en WO

Wil je meerdere voorlichtingen bezoeken? Dat kan, want op alle avonden zijn er tussen 18.00 en 21.30 uur 4 rondes met voorlichtingen over ruim 100 verschillende opleidingen en studies. Daarnaast is er een informatiemarkt in de centrale hal van Aventus. Op de maandagavond presenteert het MBO zich, op de dinsdagavond is het HBO aan de beurt en op de woensdag wordt afgesloten met een WO-avond over universitaire studies.

Voorlichters van de verschillende scholen en universiteiten komen vanuit het hele land naar Apeldoorn om te vertellen over de opleiding of studie waar jij misschien ook wel terecht komt. Een tip: maak alvast een lijstje met opleidingen waar je interesse liggen. Je bespaart jezelf een hele hoop tijd als je al weet bij welke voorlichting je niet wilt zijn.

NXTLVL-magazine

Natuurlijk kan het gebeuren dat je na zo’n informatieve avond een aantal dingen bent vergeten of dat je achteraf toch nieuwsgierig bent geworden naar een andere opleiding waarvan je de voorlichting hebt gemist. Geen zorgen, informatie over alle opleidingen en studies die gepresenteerd worden, is terug te vinden in het NXTLVL-magazine. Dit magazine krijg je gratis van je decaan als je school deelneemt aan de NXTLVL-voorlichtingsavonden. Lees je liever op je telefoon, dan kun je de digitale versie hier vinden: www.nxtlvl-apeldoorn.nl.

Entreekaarten

Je mag de NXTLVL-avonden gratis bezoeken maar om praktische redenen is het wel handig als je een entreekaart mee neemt. In voorgaande jaren bezochten zo’n 9.000 tot 10.000 mensen deze voorlichting. Nog een tip: kom met de fiets of het ov. Zo bespaar je ook weer tijd op het zoeken van een parkeerplek.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?