Omnizorg (opvangplek voor daklozen) vierde feest

Dinsdag 24 september 2013

Door StrangeArt

Vijf jaar geleden is als vervanging van het slaaphuis een nieuwe opvang voor daklozen en verslaafden – het multifunctionele Omnizorg – gebouwd. Een samenwerkingproject tussen gemeente, IRIS zorg en Tactus. Aanleiding voor een feestje. Een feestje waarbij naast de bekende notabelen ook de buurt werd uitgenodigd.
Bij de start van Omnizorg waren er nogal wat problemen, zowel bouwtechnisch als wat betreft “het invoegen” van het multifunctionele. Ook de buurt liet zich niet onbetuigd, regelmatig schreef de Stentor over overlast. Nu – na vijf jaar – zijn de aanloop problemen aantoonbaar verminderd.

Het feestje kenmerkte zich door de volledige openheid die het management en de medewerkers toonden. Er was een rondleiding, en de soms kritische vragen werden openhartig beantwoord. Kortom een moment van introspectie maar ook vooruit kijken.

Een feestje moet niet alleen serieus zijn, er was een band, voor genodigden en bewoners een barbecue en er waren voldoende mogelijkheden om met de toegankelijke bewoners te praten.

Mocht ik ooit twee keer de verkeerde afslag nemen en daardoor onbehuisd raken, dan kies ik als slaapplek het Omnizorg. Tegen een redelijke vergoeding kun je er drie maaltijden nuttigen, er zijn werkzaamheden te verrichten. En – wil ik niet samen met de verslaafden wonen – dan is er een aparte verdieping, met keuken, waar ik een eigen kamer krijg.

Niet iedereen werd uitgenodigd, maar wilt u een indruk krijgen over het inwendige gebouw, kijk dan naar de foto impressie: http://bit.ly/14wmFau

Over de foto: Deze slaapzaal is niet kenmerkend voor de slaapplekken!. Er zijn vele meer- en eenpersoonskamers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!