Ondertekening Zorgpact Stedendriehoek en Noord-Veluwe

Vrijdag 20 februari 2015

Door Redactie

Op 18 februari 2015 is het ‘Regionaal Sociaal Akkoord arbeidsmarkt zorg en welzijn Stedendriehoek/Noord-Veluwe’ door de betrokken partijen ondertekend bij Viattence in Heerde. De Strategische Board Stedendriehoek, VNO-NCW, WGV Zorg en Welzijn en Calibris hebben het voortouw genomen om te komen tot een Zorgpact voor de regio’s Stedendriehoek en Noord-Veluwe.

Zorgorganisaties, vakbonden, werkgeversorganisaties, het UWV en gemeenten uit de regio Stedendriehoek en Noord-Veluwe gaan samenwerken op het gebied van werk en scholing. Met dit Regionaal Sociaal Akkoord Zorg slaan de betrokken partijen de handen in elkaar om de personele gevolgen van de transities in zorg en welzijn zo goed mogelijk op te vangen en ervoor te zorgen dat burgers met zorgbehoefte worden geholpen. Doel van dit akkoord is te voorkomen dat medewerkers in de zorgbranche aan de kant komen te staan en dat op langere termijn juist weer tekorten gaan ontstaan. De achterliggende doelen zijn: het zo veel mogelijk sectoraal organiseren van de mobiliteit van medewerkers; toekomstgerichte en duurzame opleidingen voor zorg en welzijn en strategische samenwerking om mobiliteit op lagere functieniveaus intersectoraal te organiseren.

Het Regionaal Sociaal Akkoord regelt het bestuurlijk commitment van partijen betrokken bij de transities in zorg en welzijn in de regio Stedendriehoek en Noord-Veluwe. Met de ondertekening van dit akkoord committeren de betrokken partijen zich aan een gezamenlijke aanpak van vraagstukken die voortkomen uit de transities en die gevolgen hebben voor de arbeidsmarkt in de regio. De gezamenlijke activiteiten worden jaarlijks vastgelegd in een werkplan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!