Ontwerp het meest bijzondere fietsenrek voor in Apeldoorn

Dinsdag 24 november 2015

Door Redactie

Omdat fietsenrekken over het algemeen nou niet bepaald een sexy uiterlijk hebben, is er een prijsvraag gestart voor het ‘kekste fietsenrek’. Iedereen kan meedoen om een ludiek, slim of stoer fietsenrek te maken. De kekste rekken worden daadwerkelijk gemaakt en geplaatst op locaties die de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen zullen aanwijzen. Diverse opleidingen waaronder de Hogeschool Arnhem en Nijmegen zetten de prijsvraag uit onder hun studenten. Maar iedereen kan meedoen. Meerdere fabrikanten van fietsrekken hebben hun medewerking voor de productie van het kekke rek toegezegd.

Het Kekke Rek is één van de eerste activiteiten die vanuit het programma Side Events van de Giro Gelderland organisatie van start gaat.  “Vanaf het moment dat bekend werd dat de Giro d’Italia in 2016 in Gelderland start, begon het direct te borrelen bij ondernemers, het onderwijs, wieler-, scouting en muziekclubs, instellingen en inwoners. De Giro staat in het teken van verbroedering en verbinding. Ik ben er trots op nu de eerste resultaten van die samenwerking te laten zien, ”aldus Régine van Heest, projectmanager Side Events.

Fietsen is bijzonder populair in Nederland. De keerzijde van dit succes is het beslag dat fietsen leggen op de openbare ruimte. Fietsparkeren wordt vrijwel altijd geassocieerd met problemen en verrommeling van de openbare ruimte. Het project het Kekke Rek wil deze spiraal doorbreken en het fietsparkeren meer cool maken. De prijsvraag geeft jonge ontwerpers de unieke gelegenheid om een idee voor een fietsrek daadwerkelijk te laten uitvoeren en plaatsen in de openbare ruimte. En dat op een moment dat het oog van de wereld gericht is op Gelderland tijdens de start van de Giro d’Italia 2016.

Gedeputeerde Jan Markink van de provincie Gelderland treedt op als juryvoorzitter van de ontwerpwedstrijd. De jury bestaat verder uit Stefan Bendiks van ontwerpbureau Artgineering en industrieel ontwerper Ton Kooymans van Creative Fort. Een vierde jurylid wordt nog gezocht.

De prijsvraag loopt tot 10 januari exact 23.59 uur. De inzendingen worden door middel van een code geanonimiseerd zodat de jury beoordeelt, zonder te weten wie de inzending maakte. Behalve op creativiteit zal de jury kijken naar de veiligheid en technische uitvoerbaarheid van het ontwerp. De prijswinnaars worden door Giro Gelderland bekend gemaakt op 28 januari, tijdens de kick off van de 99 dagen campagne van de Giro Gelderland.

De prijsvraag is een official side event van de Giro Gelderland. Meer informatie over de prijsvraag is te vinden op www.hetkekkerek.nl. Meer informatie over de Giro Gelderland is te vinden op www.GiroGelderland.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!