Ook Apeldoorn doet mee met Movember

Donderdag 22 november 2012

Door Redactie

Een team Apeldoorners doet dit jaar mee met Movember. De mannen van Team ApelStache, zoals ze zich noemen, laten deze maand hun snor staan om geld in te zamelen voor onderzoek naar prostaatkanker. De actie wordt op 30 november afgesloten met een feest in Restaurant Noortje aan het Marktplein.

Sinds 2003 wordt in november op een ludieke wijze geld opgehaald voor onderzoek naar prostaatkanker. Ontstaan in Australië, laten de deelnemende mannen een maand lang hun snor staan onder de noemer ‘Movember’. De ‘Mo’ in Movember staat voor de moustache, het Engelse woord voor snor. Ook Apeldoorn doet mee dit jaar, met team ‘ApelStache’.

Initiatiefnemer Elmer Harkema: “Vorig jaar vernam ik van dit project en toen mijn vriendin me er dit jaar op wees, ben ik gelijk aan de slag gegaan om een team op te zetten”. In slechts een week tijd werd team ApelStache opgezet en met de vijf teamleden toont Harkema zich tevreden: “Een aantal behoorlijk prominente Apeldoorners heeft zich verbonden aan team ApelStache. Marcus Patty heeft onder de naam Marquis Le Roi naam gemaakt als DJ en vrijwel iedereen die ooit muziek kocht kent Nathan Veenstra wel van de 10 jaar dat hij bij Free Record Shop werkte. Ook de in de wijde omtrek bekende DJ Chiel heeft zich bij Team ApelStache gevoegd.

Bijzonder is ook dat team ApelStache een ervaringsdeskundige en twee dames herbergt. De dames worden Mo Sisters genoemd en zijn een belangrijke steun voor de mannen. De Mo Sisters van team ApelStache zijn Aletta, de vriendin van teamleider Elmer, en Renata, goed bevriend met de heren. De ervaringsdeskundige is Pascal Raubun, die inmiddels diverse aandoeningen heeft overleefd, waaronder nierkanker, en met recht een ‘survivor’ kan worden genoemd. Team ApelStache wordt daarnaast ondersteund en gepromoot door Gigant-directeur Martijn van Duivenboden, die door ziekte zelf niet in staat is om mee te doen, maar het doel van harte steunt.

Team ApelStache wil uiteraard zoveel mogelijk geld ophalen, waarbij werkelijk iedere Euro welkom is. Via http://nl.movember.com/team/798433 kunt u direct uw donatie aan Team ApelStache doen. Het streven van team ApelStache is om in de top 10 van Nederland te komen en daarmee Apeldoorn ook op gebied van goede doelen op de kaart te zetten. Om Movember af te sluiten wordt er op vrijdagavond 30 november een Movember-feest gegeven in Restaurant Noortje aan het Marktplein in Apeldoorn. De dj’s zijn allen deelnemer in Team ApelStache: Marquis Le Roi, DJ Chiel, Elmer J. en DJ Freez’. De entree bedraagt €1, of zoveel meer als de bezoekers willen geven, waarbij de volledige opbrengst naar de Movemberactie gaat.

Restaurant Noortje geeft de eerste 100 bezoekers van de afsluitende avond een kortingsbon als dank voor hun bijdrage en draagt €0,50 per drankje af aan Team ApelStache. Als klap op de vuurpijl worden om 0:00 de snorren van Team ApelStache deskundig afgeschoren door Waxx Kappers. Aanwezigen kunnen die avond bieden op de snorren van de heren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!