Ook de duurdere natuurstroom van NUON? Waarschijnlijk wordt u bedonderd

Dinsdag 7 oktober 2014

Door StrangeArt

Heeft u ecologisch verantwoorde natuurstroom van NUON, dan betaalt u meer voor uw elektriciteit. Niets mis mee, u bent immers begaan met het milieu en vindt duurzame stroom een goede zaak. Voor een beter milieu moet je immers wat over hebben.

Maar, nu lijkt het er op dat NUON jaren lang de meeropbrengst “in eigen zak steekt”. En te weinig investeert in windparken, windmolens en biomassa. Topbestuurders en managers van Nuon moeten daarom mogelijk voor de rechter verschijnen wegens fraude en misleiding over het product Natuurstroom. Citaat NOS 

ConsumentenClaim eist dat gedupeerde klanten hun geld terug krijgen. Nuon zou volgens onderzoek van het Financiële Dagblad 200.000 klanten en honderden bedrijven over een periode van tien jaar verkeerd hebben voorgelicht. In totaal zouden klanten tussen de 70 en 100 miljoen euro te veel hebben betaald.

Wist u trouwens dat Morelisse (de baas van NUON in 2011 een salarisverhoging van 70% (geen typefout, zeventig staat er echt) krijgt , het jaarsalaris van hem is dan 750.000 Euro. Daarnaast krijgt hij nog eens 750.000 euro uitbetaald als misgelopen inkomsten bij zijn oude werkgever. Zie mijn eerdere artikel (met veertig reacties) uit 2011;

Dit is deel 1, in het volgende deel zien we hoe – ondanks eerdere berichten –gemeente Apeldoorn zich waarschijnlijk ook liet bedonderen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!