Ook een glazen huis(je) in Apeldoorn

Dinsdag 11 december 2012

Door Studentenredactie

Van donderdag 20 t/m zaterdag 22 december vindt er in het centrum van Apeldoorn een actie plaats die in het teken staat van de 3FM Serious Request: Het Glazen Huisje.

Deze actie is een initiatief van Ruud van den Bosch, eigenaar van Brasserie de Pasch en Gert Mulder, voorzitter van RTV Apeldoorn. Deze twee initiatiefnemers nemen 55 uur lang plaats in een speciaal ingericht huisje dat de naam Het Glazen Huisje draagt en zich bevindt tussen de winkel Beermann & Brasserie de Pasch. Zij nemen in dit huisje plaats als DJ. Tijdens de actie wordt er op verschillende manieren geld ingezameld voor babysterfte, het thema van dit jaar. Het opgehaalde bedrag wordt vervolgens aangeboden in Enschede, waar het Glazen Huis van 3FM staat. Het bedrag wordt verzameld door het aanvragen van plaatjes, spontane giften en basisscholen die geld inzamelen voor de actie.

Om het Glazen Huisje tot een succes te maken, zijn er verschillende activiteiten rondom het huisje. Op donderdag en vrijdag is er een kerstborrel, zijn er verschillende straatmuzikanten en optredens van onder andere Party Harry en Hansen Tomas. Ook is er een straattheater, een fotowedstrijd en speciaal voor de mensen die er vroeg bij willen zijn is er op vrijdag en zaterdag een ontbijt. Op vrijdagavond is er een Santa City Run door Apeldoorn en op zaterdagmiddag zijn er verschillende artiesten aanwezig om er een echte Hollandstalige middag van te maken.

Het Glazen Huisje in Apeldoorn is een ‘’bijzonder’’ huisje. Maar waarom is dit huisje in Apeldoorn dan zo speciaal?
Rondom Serious Request van 3FM organiseren vele steden een actie waarmee ze geld proberen op te halen.

In vele steden wordt het idee van 3FM overgenomen en nemen vele plaats in een speciaal huisje. Ook in Apeldoorn is dit het geval, maar Apeldoorn heeft het kleinste huisje van allemaal! Zijn er dan ook minder mogelijkheden? ‘’Nee, maar wel is het zo dat wij niet die mogelijkheid hebben om te overnachten in het Glazen Huisje, daar is het huisje simpelweg te klein voor’’  aldus Gert Mulder. Maar als de DJ’s 55 uur lang in het kleine, Glazen Huisje zitten, hoe komen ze dan aan eten en drinken? Gert Mulder: Om de gezondheid niet te laten lijden onder de 55 uur dat wij in het huisje zitten, hebben wij de hulp van een diëtiste die ons vanaf maandag 17 december een speciaal dieet laat volgen. In de tijd dat wij in het Glazen Huisje zitten eten en drinken wij onder andere door middel van bepaalde shakes.

De 55 uur durende radiouitzending is te volgen via Radio Apeldoorn (93.1 / 107.1 FM op de kabel of www.rtv-apeldoorn.nl). De DJ’s zullen worden opgesloten door burgemeester John Berends.

Op de hoogte blijven van Het Glazen Huisje?

Twitter:              @hetglazenhuisje
Facebook:         http://www.facebook.com/GlazenHuisjeApeldoorn
Website:           http://www.glazenhuisjeapeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!