Ook rest van Apeldoorn ergert zich aan rondslingerend afval

Maandag 13 februari 2017

Door Redactie

Na het artikel dat onlangs verscheen op Apeldoorn Direct over afvalbergen bij de afvalinzamelpunten bij Kanaal Noord, kwamen er flink wat reacties los op social media. Kanaal Noord bleek niet de enige plek te zijn waar het bij de containers regelmatig een bende is. Zo blijkt ook dat er vaak afval staat bij onder meer winkelcentrum de Eglantier en winkelcentrum Anklaar.

De gemeente Apeldoorn gaf in het vorige artikel aan dat Circulus de glascontainers per locatie 3 keer per week leegt, de papiercontainers 7 keer per week en containers voor kunststofverpakkingen 17 keer week. Ook werd er gezegd dat Circulus Berkel op zaterdag nog laat een ronde maakt om de kunststofverpakkingencontainers te legen en op maandagochtendvroeg rijden ze een ronde, zodat de containers weer leeg zijn. Jolanda Deugd-Diepeveen reageert sarcastisch hierop en zegt: ,,Geweldig systeem, gemeente Apeldoorn!” Gré van Veenendaal denkt dat er misschien wel te weinig containers staan.

Frits de Lang, die meerdere mailtjes stuurde aan de redactie van Apeldoorn en waardoor het balletje ging rollen, zegt: ,,Op dinsdagmorgen maar weer een foto gemaakt, ik constateer wat er op maandag ligt er nog ligt met nieuwe aanwas. De heer van der Steen van de gemeente zegt dat er zaterdag nog laat geleegd wordt, maar na half twee zaterdagmiddag komen ze niet eerder dan zondagochtend zeven uur.”

Bas Lambrechtse vermoedt dat het straks alleen nog maar erger wordt als de grijze container weg gaat bij de bewoners in Apeldoorn. ,,Bij het winkelcentrum Anklaar, nu gevestigd aan de Saloméstraat, kom ik regelmatig hetzelfde tegen helaas”, meldt hij. Moniek Wullink ziet hetzelfde, maar dan bij een ander winkelcentrum: ,,Bij de Eglantier ziet het er ook heel rommelig uit. Veel troep wordt inderdaad gewoon naast de ondergrondse containers achtergelaten onder het mom van ‘dan ben ik er van af’. Lijkt me niet de manier zo…ik irriteer me er ook aan.”

Het blijft duidelijk een irritatie bij de inwoners. Andrea Peters: ,,Duidelijk gevalletje van: als ik het maar kwijt ben, wat de rest er van vindt, interesseert me niet. Kom op mensen, op het moment dat je je afval wegbrengt naar dit soort afvalsystemen, ben je heel goed bezig! Zorg dan ook voor de ‘finishing touch’ door het in de daarvoor bestemde container te deponeren en niet ernaast! Bakken vol? Genoeg andere plaatsen waar dergelijke containers ook staan, neem even de moeite om door te rijden!” Joke Nieuwenhuis-Loohuis is het daarmee eens: ,,Het is toch van de zotte wat er naast de containers gezet word. Te grote dozen , glazen vazen en ga zo maar door. Maak het klein of neem het weer mee. Ook wij ergeren ons eraan. Dus kortom het asociale gedrag aanpakken. Want af en toe lijkt het wel een vuilnisbelt.”

Behalve winkelcentrum Anklaar en de Eglantier blijkt het ook geregeld een bende te zijn bij Plus Nico de Wit aan het Musketiersveld en ook komen er meldingen binnen van de Aldi aan de Hoge Dries, de Dekamarkt aan de Havikstraat, de Nieuwstraat en de containers op de Linie. Freek Verbeet zegt wel een idee te hebben: ,,Simpele oplossing: grotere containers of meer. Een vuilnisbelt gebeurt vaak door overmatig gebruik van deze containers.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!