Op stakingsdag 5 oktober gezellig naar Apenheul

Woensdag 27 september 2017

Door Redactie

Apenheul

Op donderdag 5 oktober staken basisschooldocenten voor een hoger salaris en lagere werkdruk. Omdat veel leerlingen dan een extra dag vrij hebben, organiseert Apenheul een speciale actie. Alleen op donderdag 5 oktober kost een entreekaartje voor het apenpark slechts € 10,- per persoon.

Educatief dagje uit

Met de actie wil Apenheul kinderen en hun ouders stimuleren hun vrije dag niet alleen leuk, maar ook leerzaam te besteden. Het overdragen van kennis over dieren en natuur is immers één van de belangrijkste doelen van Apenheul. Zo biedt Apenheul alle basisschoolleerlingen uit groep 6 al enkele jaren een speciaal lesprogramma aan. De vraag wat kinderen van apen kunnen leren als het gaat om gezond eten, drinken en bewegen, staat hierin centraal.

Activiteiten in het park

Ook in Apenheul zelf valt een heleboel te leren. Op het Apenboompad ontdekken kinderen apen tússen de boomtoppen, terwijl ze van alles leren over het tropisch regenwoud. Met de verschillende interactieve spelelementen in Jambo’s Wereld komen ze meer te weten over gorilla’s. In het Na-aaphuis kunnen ze zich zélf uitleven als een aap en ontdekken ze met een speciale test hoeveel ze op een aap lijken. Ook geven de dierverzorgers op verschillende plekken in het park presentaties over de dieren. Bovendien zullen gidsen speciaal op 5 oktober open rondleidingen verzorgen.

Praktisch

Kaartjes voor 5 oktober zijn te koop via apenheul.nl of aan de kassa’s in het park. Apenheul is die dag open van 10.00 tot 17.00 uur.

De Julianatoren speelt ook in op deze stakingsdag, zie hierover onze berichtgeving  Speels gebaar Julianatoren op 5 oktober

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Apenheul

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!