Op zonnige Bevrijdings- en Hemelvaartsdag even de Giro-route ’testen’

Donderdag 5 mei 2016

Door Redactie

Opvallend veel fietsers vandaag (Bevrijdingsdag én Hemelvaartsdag) in Apeldoorn. En dan niet eens zozeer om te ‘dauwtrappen’, want dat hoort natuurlijk ’s ochtends vroeg (voor dag en dauw), maar ook gedurende de middag pakten steeds meer Apeldoorners de fiets uit de schuur. Vaak om even een kijkje te nemen bij de opbouw van de benodigdheden voor de Giro D’Italia die morgen van start gaat.

Even de route testen

Aan de (roze) Loolaan was het drukte van jewelste en ondanks dat een groot deel van die straat al afgesloten is voor verkeer, waagden de fietsers zich even langs de wegafzettingen om toch een blik te werpen op de cameramensen die hun camera’s in de goede positie zetten om de perfecte beelden te schieten morgen. Op de route zelf waren al flink wat wielrenners, amateurs en pro’s, te vinden om de route even te ’testen’.

Ploegenpresentatie

Op het Marktplein hadden beveiligers er bijna een dagtaak aan om fietsers, zelfs wandelaars met de fiets aan de hand, weg te sturen van het plein. Om 18 uur begint daar de ploegenpresentatie van de Giro, met aansluitend om 20 uur een optreden van Waylon. In het hele centrum stond op elke hoek een verkoopwagen met merchandise van de Giro.

Zeepkisten

Ook waren veel fietsers naar het Orderbos gegaan om daar naar de Zeepkistenraces te kijken. Veel bezoekers zaten in het zonnetje met een drankje in de hand. Emile Ratelband was met zijn pommes des hommes’ aanwezig om tijdens een show te laten zien hoe verse friet gemaakt wordt. Kinderen konden zich vermaken door onder meer het trampolinespringen, bubbelvoetbal en dankzij het mooie weer stond er een flinke rij bij de ijskraam.

Foto’s: RTV Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Bevrijdingsdag Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!