OpenArtlab produceert eerste video

Vrijdag 25 mei 2018

Door Ben Eggermont

Nagenoeg elke vrijdagmiddag kun je ze, het team van OpenArtlab productions,  vinden bij OpenArtlab om zich weer heerlijk te storten op alles wat met nieuwe media heeft te maken. Fotografie, video editing, muziek en alles wat daarbij komt kijken. Het team bestaat uit Daan Sturre, Emma Meijer, Coen de Bie, Ainslie Gilewski en Quincy Lakhai.

Kortgeleden hebben ze hun eerste videoproductie gepubliceerd op YouTube gebaseerd op de clip van Kalvijn – Nu al miljonair. Daan, de initiatiefnemer: ,,We hadden muziek aanstaan en kwam dit nummer. En begon ik er een beetje spontaan op te dansen en we dachten, kom daar gaan we iets mee doen. We hebben de audiotrack als basis genomen en daar ons eigen beeld aan toegevoegd. We hebben het autobedrijf van Eerde erbij betrokken en gevraagd of we een auto konden lenen. Coen en Emma waren onze eigen cameramensen.”

Op de draaidag bij het autobedrijf is er zo’n anderhalf uur materiaal geschoten, toevalligerwijs kwam er ook nog een Porsche langs bij de garage die gelijk in de opnames is meegenomen. Ieder leverde die dag zijn eigen bijdrage. De editor in het team, Ainslie Gilewski, is meer dan 6 uur bezig geweest om uit het totaal van anderhalf beeldmateriaal een mooie en spannende video van 2:45 minuten samen te stellen. Coen de Bie ging over de regie, waarbij het essentieel was dat de paprika’s op het juiste moment werden gegooid. Daan was de acteur en playback zanger in deze clip, waarbij in het eindshot iedereen meedeed. Alles is opgenomen op het terrein van het autobedrijf. Alles bij elkaar is het geheel binnen een week tot stand gekomen. We hebben de clip meerdere malen opgenomen en van de beste stukjes de uiteindelijke de clip samengesteld. ,,Het moeilijkste was om beeld en geluid nauwkeurig te synchroniseren.”, zegt editor Ainslie. Over de reacties op de clip zegt Daan: ,,We hebben rond de 750 views, naar Youtube normen is het heel weinig, maar als je ziet hoe we het aangepakt hebben, en de tijd die we hebben en het netwerk waarin het is gepubliceerd, is het best veel. En aardig wat positieve reacties. Anonieme dislikes vind ik zielig, positieve kritiek, daar kan je wat mee.”

De groep heeft inmiddels de smaak te pakken en willen meer gaan produceren, de after-movie staat al op stapel en ze hopen op het maken van een eigen track. Ainslie hoopt in de toekomst wel verder te gaan in de mediawereld, de rest vindt het heel leuk maar heeft nog geen toekomstplannen in die richting. Het leuke van OpenArtlab is de onderlinge samenwerking en de beschikbaarheid van goede software.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!